Tipy a triky

7 jedál, s ktorými by sa nikdy nemala mikrovlnná rúra stretnúť

mikrovlnná rúra

videní: 1.7K

3. Chilli papričky

 

Chilli papričky, najmä tie skutočne pikantné, obsahujú vysoké množstvo kapsaicínu, ktorý môže byť dosť horľavý. Keď je kapsaicín vystavený elektromagnetickým vlnám v mikrovlnnej rúre, začne dymiť a môže byť náchylný na vznietenie!

2. Kuracie mäso

Kuracie mäso je častým vinníkom šírenia salmonely, najmä ak nie je správne uvarené! V mikrovlnke je šanca na rovnomerné a dôkladné varenie veľmi malá, čo vytvára potenciálne riziko bakteriálnej kontaminácie. To isté sa dá povedať aj o iných kúskoch surového mäsa. Najlepšie je mäso variť dôkladne, na priamom ohni, napríklad na panvici, na grile alebo v rúre.

1. Paradajky a paradajková omáčka

Rovnako ako varené vajcia, aj paradajky môžu spôsobiť  veľký neporiadok, keď sa s nimi stretne mikrovlnná rúra Kvôli obsahu tekutín v čerstvých paradajkách a cestovinovej omáčke zvýšený tlak spôsobí vytváranie bubliniek a výstrek tekutiny a mikrovlnná rúra bude pokrytá červenými škvrnami.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov