TOP 10

25 ľudí s najvyšším IQ, ktorí kedy žili na našej planéte

iq

videní: 1.8K

5. Leonardo da Vinci

Bohužiaľ, počas renesancie, kedy žil Leonardo da Vinci, neexistovali testy na meranie IQ, no jeho IQ sa odhaduje na 180 až 190 bodov. Zatiaľ čo väčšina ľudí da Vinciho pozná ako maliara, bol odborníkom v mnohých oblastiach, vrátane matematiky, geológie, kartografie a inžinierstva. Bol tiež jedným z najtalentovanejších umelcov, ktorí kedy žili.

4. Nikola Tesla

Rovnako, ako v prípade da Vinciho, ani Tesla nebol testovaný na hodnotu IQ, pretože vtedy jednoducho testy neexistovali. Avšak odhaduje sa, že jeho IQ by bol približne na úrovni 200, čo nie je prekvapujúce, keďže vynašiel množstvo vecí (ako diaľkové ovládanie), ktoré väčšina z nás používa denne (z ktorých si niektoré veľmi rád privlastnil Thomas Edison). Tesla predpovedal mobilné telefóny už v roku 1926.

3. Sir Andrew Wiles

Sir Andrew Wiles je matematik na Oxfordskej univerzite. Prišiel na dôkaz Fermatovho posledného teorému, o čo sa iní snažili viac ako 350 rokov. Jeho IQ je údajne 170.

2. Geena Davis

Víťazka Cien akadémie, Geena Davis má IQ približne 140 a dokáže plynulo rozprávať po švédsky. Založila Inštitút Geeny Davisovovej pre rodovú rovnosť v médiách, s cieľom zviditeľniť ženy v médiách.

1. Ainan Cawley

Ainan Cawley, detský zázrak zo Singapuru, sa narodil v roku 1999 a vo veku 7 rokov sa stal najmladším človekom na svete, ktorý zvládol chemické testy na úrovni O. Ainan vie odrecitovať Pi na 518 desatinných miest a skladať hudbu. Jeho IQ je údajne viac ako 250. Rozprávať začal ako dvojtýždňový, ako dvojmesačný sledoval hodiny a počítal, kedy sa jeho matka vráti z práce a ako polročný začal chodiť.

Zdroj: list25topdesat

« 1 2 3 4

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov