TOP 10

25 ľudí s najvyšším IQ, ktorí kedy žili na našej planéte

iq

videní: 1.8K

Kto mal historicky najvyššie IQ? Odpoveď ťa môže prekvapiť. Inteligencia je zložitá vec. Rovnako ako krása, aj inteligencia môže byť pre niekoho “požehnaním”, no pre iného prekliatím. Niekedy tí najinteligentnejší žijú najťažšie životy, inokedy sa zdá, že sa naozaj narodili pod šťastnou hviezdou.

Hoci existuje veľa rôznych spôsobov merania inteligencie a existuje mnoho rôznych druhov inteligencie, tento zoznam sa zameriava na najvyššie skóre IQ. Prečítaj si ďalej a dozvieš, kto patrí medzi 25 najinteligentnejších ľudí počas celej histórie Zeme.

25. Albert Einstein

Nemecký génius Albert Einstein určite nebude v tomto rebríčku prekvapením. Jeho priezvisko je bežný pojem, ktorý ľudia používajú na označenie niekoho inteligentného alebo chytrého. Je tiež jedným z možných dvoch teoretických fyzikov, ktorých dokáže vymenovať aj človek, ktorý sa o fyziku absolútne nezaujíma. Počas svojho života napísal viac ako 300 vedeckých prác. Okrem toho napísal list americkému prezidentovi Rooseveltovi, aby ho varoval pred nebezpečenstvom jadrových zbraní, ako oddaný politický aktivista, ktorý bol členom NAACP, a bol dobre známy sionista, ktorý pomohol založiť Hebrejskú univerzita v Jeruzaleme. Jeho IQ sa odhaduje na 160 až 190 bodov.

24. Nathan Leopold

Nathan Leopold bol detským zázrakom s IQ približne 200. Mal ťažké detstvo, mal veľmi málo kamarátov a bol sexuálne zneužívaný vychovávateľom vo veku 12 rokov. Leopold bol vrah posadnutý spáchaním “dokonalého zločinu.” V roku 1924 sa spojil s Richardom Loebom, aby zavraždili 14-ročného Loebovho bratranca. Dvojica sa len tak-tak vyhla trestu smrti. Po tom, čo bol Leopold prepusteý z väzenia, presťahoval sa do Puerto Rica, kde na univerzite vyučoval matematiku. Vražda bola inšpiráciou pre film Alfreda Hitchcocka “Rope” (Povraz), čo je koniec koncov jedno z jeho najlepších diel.

23. Nadia Camukova

Nadia Camuková má IQ 200. V Moskve narodená profesorka hovorí plynule siedmymi jazykmi a ovláda osem tureckých dialektov. V súčasnosti pôsobí ako profesorka v Turecku. Nadia o sebe tvrdila, že je najinteligentnejšou osobou na planéte, no tieto tvrdenia boli vyvrátené. Preto je jej umiestnenie v tomto rebríčku diskutabilné.

22. Jacob Barnett

Keď bol Jacob Barnett dieťa, lekári pripravili jeho rodičov na to, že ich dieťa je vážne postihnuté autizmom a pravdepodobne sa nikdy nedokáže naučiť ani zaviazať šnúrky na topánkach. Namiesto toho sa Jacob ako 18-ročný s IQ 170 stal doktorandom na University of Waterloo v kanadskom Ontáriu. Jeho matka, Kristine Barnettová, sa rozhodla nepočúvať rady všetkých Jacobových učiteľov a nedovolila mu navštevovať špeciálne triedy.

21. Richard Rosner

Richard Rosner má IQ 192, no jeho životopis je takmer rovnako zaujímavý. Rosner pracoval ako spisovateľ, vyhadzovač, nahý model a raz sa objavil v reklame na Domino’s. Okrem toho berie denne viac ako 30 tabletiek a suplementov a posilňuje najmenej dve a pol hodiny. Vyhlasuje, že to je súčasťou jeho obsedantnej osobnosti.

20. Nikola Poljak

Nikola Poljak je chorvátsky výskumník a fyzik s IQ 182, ako tvrdí World Genius Directory. Poljak je pomocný výskumník v CERNe, ako aj v Národnom laboratóriu Brookhaven v New Yorku.

19. William J. Sidis

Sidisovi rodičia sa rozhodli, že budú mať geniálne dieťa a skutočne sa im to podarilo. Jeho matka, Sarah, bola ženská lekárka, čo bolo v roku 1800 skutočne raritné, a jeho otec Boris bol vysokoškolský profesor. Boris a Sarah vychovávali svoje dieťa ako génia. William dokázal povedať jednoduché slová už vo veku šesť mesiacov. Vo veku 7 rokov rozprávali siedmimi rôznymi jazykmi a študoval stredoškolské predmety. Bohužiaľ, to Williamovi nenechalo čas byť dieťaťom. Harvard ho prijal ako 9-ročného, ale nedovolili mu študovať až do jeho 12 rokov kvôli “emocionálnej nezrelosti”. Ako dospelý cestoval z mesta do mesta, kde prijímal rôzne náhodné zamestnania a často si menil meno. Napísal niekoľko kníh, ktoré pripomínajú to, čo v súčasnosti poznáme pod pojmom “teória čiernych dier”. Hovorilo sa, že William bol ako dieťa veľmi nešťastný a zomrel na mozgovú príhodu vo veku len 46 rokov. Jeho život by mal byť príkladom pre rodičov, ktorí tlačia na svoje deti príliš veľmi.

1 2 3 4 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov