TOP 10

Toto sú tie najinteligentnejšie zvieratá na Zemi. Niektoré priečky prekvapia

zvieratá

videní: 4.3K

3. Myši

Existuje dobrý dôvod, prečo sa myši považujú za nezvyčajne inteligentné zvieratá – majú podobný pomer hmotnosti mozgu k telesnej hmotnosti ako ľudia (1:40). Tieto malé hlodavce sú veľmi spoločenské, hravé, zvedavé a láskyplné. Tiež sú schopné učiť sa a dokážu sa naučiť rôzne triky. Okrem toho sú napríklad schopné naučiť sa rozpoznať svoje meno a posadiť sa výmenou za jedlo.

2. Kosatky

Kosatky, tiež známe ako veľryby-zabijaci (killer whale), sú pozoruhodné pre svoju nezvyčajnú inteligenciu a komplexné spoločenstvo, v ktorom žijú. V porovnateľne zložitých spoločenských štruktúrach žijú iba slony a vyššie primáty, ako napríklad ľudia. Kosatky majú vyvinuté pokročilé komunikačné schopnosti. Z generácie na generáciu si predávajú dialekty a prechovávanie učeného správania.

1. Prasatá

Prostredníctvom série špeciálne navrhnutých testov IQ vedci nedávno zistili, že ošípané sú inteligentnejšie ako psy a riešia problémy rovnako pôsobivo ako šimpanzy. Okrem iných talentov majú ošípané vynikajúcu dlhodobú pamäť, dokážu vyriešiť bludisko a rozpoznávať symboly, prejavujú empatiu a dokážu sa navzájom učiť v skupinách. Je smutné, že tieto inteligentné tvory poväčšine končia na našich tanieroch…

Zdroj: List25 /  topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov