TOP 10

Toto sú tie najinteligentnejšie zvieratá na Zemi. Niektoré priečky prekvapia

zvieratá

videní: 4.3K

7. Delfíny

Vďaka svojej mimoriadnej inteligencii môžu delfíny vykazovať pôsobivé známky správania. Sú schopné napodobňovať správanie, ktoré demonštrujú ich ľudskí tréneri alebo iné zvieratá. Delfíny napríklad dokážu rozpoznať svoj odraz v zrkadle, uvedomujú si vlastné správanie a zažívajú emócie.

6. Orangutany

Orangutany zdieľajú 97 % rovnakého genetického materiálu ako ľudia. Dokonca sú náchylné na rovnaké ochorenia ako ľudia, napríklad tuberkulózu, hepatitídu B a niektoré kardiovaskulárne ochorenia. Orangutan menom Chantek, ktorého odmietla jeho matka, bol vychovaný ako človek. Vo veku iba 9 mesiacov dokázal komunikovať znakovou rečou. Neskôr sa dokonca naučil klamať.

5. Kravy

Kravy sa zdajú byť nevýrazné zvieratá, ktoré sa celý život zaoberajú prežúvaním. Skutočnosť je ale iná. Vedci zistili, že kravy sú vysoko vyvinuté a inteligentné cicavce schopné riešiť rôzne problémy. Majú tiež prekvapivo bohatý a komplexný emocionálny život. Vedci boli prekvapení, keď zistili, že kravy rozoznávajú priateľov a nepriateľov. Sú tiež schopné cítiť silné emócie; môžu sa dokonca obávať budúcnosti.

4. Havrany

Podobne podobne ako vrany, aj o havranoch sa hovorí, že sú to najinteligentnejší operenci. Prostredníctvom pokusov vedci zistili, že havrany používajú logiku na vyriešenie problémov a niektoré z ich schopností dokonca prekonávajú primáty. Navyše, havrany preukázali, že dokážu nájsť riešenie zložitých činností, ktoré nikdy predtým nerobili, čo znamená, že využívajú logiku.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov