TOP 10

Toto sú tie najinteligentnejšie zvieratá na Zemi. Niektoré priečky prekvapia

zvieratá

videní: 4.1K

Premýšľal si niekedy o tom, aké najinteligentnejšie zvieratá sa nachádzajú na našej planéte? Ako prvé by ti možno napadli delfíny, šimpanzy a psy. Nuž, v skutočnosti je inteligentných zvierat oveľa viac.

Výskum ukázal, že zvieratá sú oveľa múdrejšie, než si o nich myslíme. V niektorých ohľadoch môžu byť dokonca múdrejšie ako my!

Poznámka: Testovanie a vyhodnocovanie inteligencie zvierat je veľmi ťažké. Porovnanie a kontrast výsledkov medzi rôznymi druhmi sú takmer nemožné a môžu byť veľmi subjektívne. Preto tento zoznam nie je zoradený. Našim cieľom je zdôrazniť zvieratá, ktoré preukázali prekvapivú úroveň inteligencie. 

10. Slony

Vzhľadom na obrovskú veľkosť mozgu slona (viac ako 5 kg), nie je žiadnym prekvapením, že tieto obrie cicavce patria medzi najinteligentnejšie zvieratá na Zemi. Sú schopné cítiť rôzne emócie, vrátane radosti, žiaľu alebo smútku. Slony sú tiež schopné naučiť sa nové veci, napodobňovať zvuky, ktoré počujú, vykonávať umelecké aktivity, používať nástroje, prejavovať súcit a sebavedomie alebo dokonca vyvinúť si zmysel pre humor.

9. Gorily

Rovnako ako šimpanzy, gorily sú vysoko inteligentné ľudoopy, no medzi týmito dvoma druhmi sú rozdiely. Gorily sú pokojnejšie a trpezlivejšie. Sú síce menej prispôsobivé a zvedavé a nevykazujú rovnaký sklon imitovať ako šimpanzi. Stále je sporné, či si gorily uvedomujú svoju vlastnú identitu, ale bolo zistené, že dokážu používať znakovú reč.

8. Mačky

Mačky sú známe svojou ohromujúcou individualitou a odvahou; tieto znaky spôsobujú, že je pre vedcov ťažké zmerať ich inteligenciu. Väčšina pokusov bola prekazená preferenciami mačiek robiť niečo úplne iné, ako sa od nich očakávalo. Vedci však odhadujú, že mačky sú pravdepodobne rovnako inteligentné ako psy.

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov