Zaujímavosti

Reč tela: Jednoduché spôsoby, ako ju čítať a pochopiť

reč tela

videní: 1.0K

Očný kontakt, príliš veľa alebo príliš málo

Nedostatočný očný kontakt môže naznačovať nedostatok sebadôvery alebo nezáujem, čo môže spôsobiť, že budete pôsobiť nedôveryhodne. Naopak, príliš intenzívne pozeranie môže pôsobiť agresívne a pre druhú osobu nepríjemne. Skúste sa radšej pozerať občasným, zmysluplným pohľadom.

Trenie krku

Masírovanie krku môže byť zvykom na uvoľnenie stresu alebo spôsobom, ako uvoľniť napätie, a to aj bez pocitu úzkosti. Venujte však pozornosť pohybom rúk a snažte sa túto činnosť minimalizovať. Príliš časté vykonávanie tejto činnosti by mohlo neúmyselne signalizovať ostatným vašu úzkosť a nepohodu.

Smerovanie očí počas rozprávania

Keď sa s niekým rozprávate, pozorne sledujte jeho oči. Hovorí sa, že naše oči môžu hovoriť hlasnejšie ako slová a prezradia o nás veľa. Ak sa napríklad niekto pozerá hore a doprava, možno si v duchu niečo predstavuje. Niekedy to môžu robiť klamári, aby si vytvorili mentálne obrazy. Ak sa ich pohľad posunie nadol a doľava, môže to znamenať, že vedú vnútorný rozhovor a snažia sa spomenúť si na minulé udalosti.

Časté žmurkanie

Žmurkanie je prirodzené, robíme ho všetci. Niekedy sa nám však stáva, že žmurkáme častejšie. Niektorí hovoria, že to môže byť spôsobené stresom, nervozitou, obavami alebo dokonca tým, že k nám niekto nie je úprimný.

Keď chcete na ostatných zapôsobiť, venujte pozornosť tomu, ako komunikujete bez slov. Môže vám to pomôcť odhaliť chyby, ktorých sa môžete dopustiť pri rozhovore s ľuďmi.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov