Zaujímavosti

Reč tela: Jednoduché spôsoby, ako ju čítať a pochopiť

reč tela

videní: 1.0K

Venujte pozornosť držaniu tela

Spôsob, akým stojíte alebo sedíte, ukazuje, ako sebavedomo sa cítite. Hrbenie sa napovedá ostatným, že ste možno neistí. Ak sa budete stále hrbiť, môže sa to stať normálne, aj keď sa necítite nepríjemne, a ostatní to môžu stále považovať za znak nízkeho sebavedomia bez ohľadu na okolnosti.

Extrémny nedostatok pohybu

Ak vyzeráte príliš pokojne a nehybne, ľudia si môžu myslieť, že nemáte záujem s nimi hovoriť alebo počúvať, čo chcú povedať. Váš nedostatok pohybu by ich tiež mohol vyviesť z miery. Snažte sa výrazom tváre prejaviť skutočné vzrušenie a jemne napodobňujte gestá druhej osoby. Takéto konanie vám môže pomôcť vytvoriť lepší dojem.

Prevracanie očí

Prevracanie očí je jasný spôsob prejavu neúcty. Zatiaľ čo medzi priateľmi to môže byť neškodné ako neverbálny spôsob signalizácie nudy alebo podráždenia, reakcia na kolegu, šéfa alebo neznámeho človeka môže byť vďaka výrazu vašej tváre urážlivá a nepríjemná.

Zabudnutie na úsmev

Úsmev niekedy prehliadame, najmä vo vážnych situáciách. Je to však silný nástroj na prejavenie dôvery a prístupnosti. Má tendenciu byť nákazlivý, často podnecuje ostatných k úsmevu a podporuje pozitívnu, otvorenú atmosféru. Pamätajte však, že nútenie k úsmevu môže spôsobiť, že budete pôsobiť neúprimne a menej dôveryhodne.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov