Zaujímavosti

Aké následky na ľudskom tele zanechá autonehoda? 10 fotografií preživších

autonehoda

videní: 2.2K

Šokujúce portréty plné modrín, popálenín a iných následkov, ktoré na tvojom tele zanechá autonehoda. Tu je 10 príkladov, prečo je dôležité zapnúť si bezpečnostný pás.

Táto iniciatíva je súčasťou kampane novozélandskej dopravnej agentúry NZTA, ktorej cieľom je znížiť počer úmrtí na tamojších cestách. Podľa agentúry každoročne zomiera 90 ľudí len preto, že si nezapli bezpečnostné pásy. Väčšinou ide o mladých ľudí žijúcich prevažne vo vidieckych oblastiach. Agentúra sa rozhodla o pomerne radikálny prístup, v rámci ktorého zverejnila portréty 10 preživších ľudí s doživotnými následkami. Ide teda o (vďakabohu) žijúce dôkazy toho, aké dôsledky môže mať autonehoda a aké dôležité je myslieť v prvom rade na bezpečnosť.

1. Liam Bethell

obete_nehody_10

2. Kahutia Foster

obete_nehody_9

“Áno, bezpečnostný pás zanecháva takéto poranenia,” vysvetľuje pohotovostná lekárka Dr. Natasha McKayová, ktorá pre autorov projektu poskytla svoje skúsenosti. “Zachránia vám život a zanechajú vám pamiatku, aby ste na to nezabudli.”

3.  Dion Perry

obete_nehody_8

Kampaň bolo možné vidieť na billboardoch po celej krajine, pričom tí, ktorí prežili, natočili emotívne videá, v ktorých rozprávajú svoj príbeh. Cieľom je prinútiť ľudí zdieľať svoje vlastné príbehy o prežití, zdôrazňujúc pozitívny vplyv bezpečnostných pásov a radosť z toho, že žijú.

4. Dan Mason

obete_nehody_7

NZTA, ktorá úzko spolupracovala s marketingovou spoločnosťou Clemenger BBDO, sa snažila zmeniť postoje niektorých ľudí, ktorí považujú bezpečnostný pás za zbytočnosť. “Z prieskumu vyplýva, že niektorí ľudia považujú bezpečnostné pásy za ochrannú pomôcku určenú pre deti.”

 

5. Rick Haira

obete_nehody_6

6. Dylan Chirnside

obete_nehody_5

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov