TOP 10

Jedinečné miesta, ktoré sa za posledných 100 rokov zmenili na nepoznanie

jedinečné miesta

videní: 2.9K

4. Tulum, Quintana Roo, Mexiko

Tulum sa nachádza v mexickom štáte Quintana Roo, ktorý je súčasťou predkolumbovského mayského opevneného mesta, ktoré vtedy slúžilo ako životne dôležitý prístav pre mesto Coba. Ruiny sú považované za jedno z najlepšie zachovaných pobrežných mayských miest. V súčasnosti sa dokonca toto miesto stalo obľúbenou destináciou turistov.

3. Hampi, okres Vijayanagara, Karnataka, India

Hampi bolo v 14. storočí hlavným mestom Vidžajanagarskej ríše. Podľa kroník perzských a európskych prieskumníkov, no najmä tých portugalských, bolo Hampi prosperujúcim, bohatým a kolosálnym mestom pri rieke Tungabhadra s mnohými chrámami, farmami a obchodnými trhmi. Neskôr bolo mesto zničené dobyvateľmi, ktorí mesto premenili na ruiny.

2. Angkór Vat, Siem Reap, Kambodža

Angkór Vat je chrámový komplex v Kambodži postavený v 12. storočí. Khmérsky preklad súčasného názvu Angkór Vat je “mesto chrámov”.

1. Rímske fórum, Taliansko

Rímske fórum sa nachádza v centre Ríma. Známe je aj pod latisnkým názvom Forum Romanum. Toto miesto je považované za námestie, ktoré je obklopené niekoľkými starobylými ruinami vládnych budov. Po mnoho storočí bolo toto námestie centrom každodenného života v Ríme. Vedľa Fóra sa nachádza aj mnoho známych a dôležitých budov.

Toto úžasné miesto utrpelo najväčšie straty počas renesancie, keď pápež Pavol III zničil pamiatky a materiál z nich použil na stavbu novej Baziliky svätého Petra.

Zdroj: Brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov