TOP 10

TOP10 potravín, vďaka ktorým sa zlepší tvoja imunita

imunita

videní: 3.9K

Podľa WHO viac ako 23 miliónov ľudí ročne ochorie len na konzumáciu kontaminovaných potravín. A podľa ďalších informácií existuje toľko rôznych vírusov, koľko je hviezd na oblohe. Aby sme zabránili chorobe nášho tela, najlepším riešením je vybudovať si imunitu zvnútra. Našťastie sa imunita dá posilňovať celkom jednoduchými spôsobmi.

 

10. Mandle

Okrem toho, že 30 g má rovnakú hodnotu vápnika ako 1/4 šálky mlieka, vám úžasné živiny obsiahnuté v týchto orechoch pomôžu udržať telo fit. Podľa vedcov mandle posilňujú imunitný systém, najmä proti vírusom. S vysokým obsahom vitamínu E a vlákniny môžu tiež udržiavať hladinu cukru v krvi pod kontrolou.

9. Slnečnicové semená

Slnečnicové semiačka, ktoré sú zdravým občerstvením, sa môžu ukázať ako tvoj záchranca, pokiaľ ide o imunitu. Znižujú riziko rôznych chronických ochorení, ako je Alzheimerova choroba a taktiež robia zázraky pre budúce matky a pomáhajú zdravému vývoju plodu.

8. Papája

Papája, bohatá na  antioxidanty , je chutnou voľbou nabitou výhodami. Niektoré z nich zahŕňajú boj proti zápalu, zníženie rizika rakoviny a udržiavanie správneho trávenia.

7. Kivi

S vitamínom C, vitamínom K a vitamínom E môžu kivi pomôcť pri astme a poďakuje sa im aj tvoja imunita. Môžu tiež zabrániť ochoreniu, ako je prechladnutie a chrípka. Kivi navyše môže pomôcť pri trávení a slúži ako ochrana pred stratou zraku.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov