Foto

Röntgen: 10 obyčajných vecí, ktoré röntgen ukazuje v úplne inom svetle

röntgen

videní: 2.7K

Odkedy ľudstvo vynašlo röntgen, skúšali sme zobraziť pod RTG žiarením doslova všetko, čo nám prišlo do rúk. Hoci sa táto technológia využíva predovšetkým ako diagnostická metóda v medicíne, umožňuje nám vidieť každodenné veci alebo činnosti v úplne inom svetle.

Rozprávanie, pitie vody či nosenie podpätkov. Röntgen, presnejšie RTG žiarenie, nám ukazuje bežné veci a činnosti v inej perspektíve. Vedel si, ako sa naše telo správa počas bozkávania? Ak ťa odpoveď na túto otázku zaujíma, pozri si nasledujúce fotografie nižšie. Možno sa dozvieš niečo nové.

1. Konverzácia

roentgen_10

Na vyslovenie jedného slova potrebujeme v priemere 72 svalov. Tento zložitý proces je zobrazený na tomto videu zachytenom pomocou röntgenového žiarenia. Povedal by si, že to vyzerá takto?

2. Vysoké podpätky

roentgen_9

Britskí vedci zistili, že pravidelná chôdza na vysokých podpätkoch vedie k mnohým zdravotným problémom od poškodenia šliach a kĺbov dokonca až po dôsledky na ľudskej psychike. A táto fotografia v nás zrejme pochybnosti nevyvolá.

3. Hra na husliach

roentgen_8

Hra na husliach pozitívne pôsobí na mozog. Túto skutočnosť dokázali mnohí vedci z celého sveta; niektorí z nich hru na husliach tiež radi praktizovali. Napríklad Einstein bol skvelý huslista, ktorý začal hrať už vo veku 6 rokov.

4. Bozkávanie

roentgen_7

Najdlhší bozk na svete trval viac ako 58 hodín. V roku 2013 sa Ekkachai a Laksana Tiranarat z Thajska bozkávali 58 hodín, 35 minút a 58 sekúnd. Tento rekord zapísaný v Guinessovej knihe rekordov zatiaľ prelomený nebol. A takto bozkávanie vyzerá pod röntgenovým žiarením.

5. Keď pes pije vodu

roentgen_6

Psy pijú vodu úplne inak ako ostatné zvieratá. Ich super-ohybný jazyk sformuje akúsi malú “lyžicu”.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov