Foto

Röntgen: 10 obyčajných vecí, ktoré röntgen ukazuje v úplne inom svetle

röntgen

videní: 2.9K

6. Svietiaca rybka

roentgen_5

Keď táto rybka prehltne planktón, jej telo vyprodukuje špeciálnu chemickú látku, ktorá vytvára slabú žiaru. Táto žiara však môže prilákať potenciálnych nepriateľov, a preto, akonáhle si rybka uvedomí, čo prehltla, vypľuje planktón von: pod röntgenovým žiarením tento proces vyzerá, akoby jej z úst vychádzal modrý podvodný plameň. 🙂

7. Tehotná mačka

roentgen_4

Toto je Grace. Grace v čase fotky čakala päť mačiatok, ktoré sa narodili zdravé. Hoci oficiálne maximálny počet mačiat, ktoré mačka dokáže vrhnúť, nie je známy, rekordom v tomto prípade je až 12 chlpatých potomkov.

 

8. Tehotná korytnačka

roentgen_3

A takto zasa vyzerá tehotná korytnačka, ktorá svojich potomkov ukrýva pod tvrdým pancierom obsahujúcim chemickú látku fosfor.

9. Keď človek pije vodu

roentgen_2

Vedel si, že naše prehĺtanie nie je závislé od gravitácie, hoci sa to tak môže zdať? Vďaka svalom a peristaltike pažeráka dokážeme prehĺtať aj pri nulovej gravitácii (alebo ak visíš dole hlavou).

10. Manta

Röntgen: 10 obyčajných vecí, ktoré RTG žiarenie ukazuje v úplne inom svetle

Manta je najväčším druhom z čeľade rajovitých a často dostáva prezývku morský diabol. V dospelosti môže vážiť až 3 tony a narásť môže až do dĺžky 9 metrov. A takto vyzerá pod RTG žiarením.

Zdroj: BrightSide | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov