Zaujímavosti

Bizarné veci nájdené na Zemi, ktoré dodnes nevieme vysvetliť

bizarné veci

videní: 1.4K

Muž “E”

Existuje niečo viac znervózňujúce a bizarné ako vysušená stará múmia? A čo tak vysušená stará múmia s tvárou zachytenou v niečom, čo vyzerá ako výkrik? Je to vec nočných môr a bola objavená koncom devätnásteho storočia. A keď hovorím odhalená, myslím tým doslova.

Staroegyptský nález musel byť odmumovaný, aby odborníci mali možnosť zistiť, o koho ide. Možno si želali, aby do tých obväzov nezasahovali, len čo sa pozreli na tú tvár. Jaj!

Kanibali

Predstava pravekého neandertálca s hrubými črtami a správaním podobným jaskynnému človeku je dobre známa. Vedeli ste však, že niektorí z týchto ľudí sa jedli navzájom? Nezdá sa, že by sa to dodržiavalo plošne, na niektorých miestach sa dôkazy o kanibalizme zaznamenali a na iných nie.

Jeden príklad sa našiel v belgickej jaskyni, kde ľudské kosti, ktoré zjavne patrili obeti vraždy, priniesli nový pohľad na prvotnú povesť neandertálca. Obyvatelia jaskyne boli nielen kanibalmi, ale údajne používali aj kostnú dreň a zo zvyškov kostry vyrábali nástroje.

Hobiti

Je čas na postavu z filmového trháku. Tentokrát o hobitoch. Nie sú to bytosti zo Stredozeme ako také, ale starobylá zbierka kostier, ktoré patria malej skupine ľudských predkov nazývaných Homo floresiensis.

Bláznivé je, že o týchto malých ľuďoch sme nevedeli až do roku 2003, keď ich objavili na ostrove Flores v Indonézii. Tento nález rozšíril obzor ľudského vývoja, hoci neponúkol veľa vysvetlení. Niekam zapadajú, ale kam? Podľa všetkého žili na ostrove približne 100 000 rokov dozadu. A áno, podobne ako Tolkienovi hobiti mali krátke nohy a veľké chodidlá.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov