Zaujímavosti

Bizarné veci nájdené na Zemi, ktoré dodnes nevieme vysvetliť

bizarné veci

videní: 1.4K

Tvár v skale

Tento bizarný prvok púta predstavivosť ľudí od roku 2008. Tvár – alebo niečo, čo vyzerá ako tvár – sa nachádza na ostrove Reek’s Island v rezervácii Pacific Rim National Park v Kanade a všimol si ju niekto, kto prechádzal okolo na kajaku. Nevyzerá to tak, že by sa niekto dostal k približne sedem metrov vysokému kusu skaly dostatočne blízko, aby mohol urobiť definitívne hodnotenie.

Preto je ťažké určiť, či ho vytvorili ľudia alebo prírodné sily. Existuje aj možná súvislosť s prvým národom kmeňov Tseshaht, ktorý je v tejto oblasti dlhodobo prítomný.

Skara Brae

Teraz sa vydáme do chladnejšieho podnebia a do oblasti Skara Brae. Táto neolitická dedina, v ktorej sa nachádzajú také veci ako postele a dokonca aj záchod, sa nachádza na Orknejských ostrovoch v Škótsku. Najzáhadnejšie na nej je toto… čo sa stalo s ľuďmi? Odborníci sa domnievajú, že dedina z doby kamennej bola opustená za záhadných okolností približne 2500 rokov pred naším letopočtom.

Kto ju objavil? Nuž, veľkú úlohu tu zohrala príroda. Uvádza sa, že v polovici 19. storočia búrka strhla dunu. Pod ňou sa nachádzala dedina Skara Brae.

Angkor

Ďalším neuveriteľným objavom v džungli bolo staroveké mesto Angkor v Kambodži. V tomto predindustriálnom centre údajne žilo približne milión ľudí. Využívalo aj vodu ako zdroj energie. Je dobre zachované, hoci to z neho nerobí menšiu záhadu.

Tú podčiarkuje fakt, že nám nie je jasné, prečo sa toto miesto zmenilo z mohutného mestského centra na opustené a predbehnuté prírodou.

Nevysvetlený kráľovský pohreb

Predpokladá sa, že tento veľmi zaujímavý pohreb z obdobia vrchného paleolitu sa uskutočnil pred neuveriteľnými 34 000 rokmi. Dvojica detí bola uložená na odpočinok ako súčasť spoločenstva lovcov a zberačov na lokalite Sunghir v Rusku. Zdá sa, že obaja chlapci boli pochovaní obradným spôsobom s ozdobami vrátane oštepov a líščích zubov.

Mimoriadne fascinujúce je, že deti vykazovali známky postihnutia. Ich identita nie je známa, ale vzhľadom na charakter pohrebu boli určite dôležitými členmi skupiny.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov