Tipy a triky

Umývanie vlasov: 8 chýb, ktoré nemáš robiť

umývanie vlasov

videní: 3.1K

5. Čistíš si vlasovú pokožku nechtami

8 chýb pri umývaní vlasov, ktoré môžete robiť

Intenzívne drhnutie pokožky hlavy môže spôsobiť odreniny a infekcie hlavy. Vlasy sú krehkejšie, keď sú mokré, a agresívne čistenie môže spôsobiť ich zmotanie, poškodenie a dokonca oslabenie folikulov. Najlepším spôsobom, ako si umyť vlasy, je jemná masáž korienkov prstami a dlaňami.

6. Umývanie vlasov horúcou vodou

8 chýb pri umývaní vlasov, ktoré môžete robiť

Najlepšia teplota vody na umývanie vlasov je vlažná. Umývanie vlasov horúcou vodou môže spôsobiť lámanie a oslabenie korienkov. Mierne teplá voda pomáha otvoriť vlasové kutikuly a vlasy lepšie absorbujú olej a hydratačné zložky kondicionéra. Najlepšie je dokončiť rutinu umývania vlasov opláchnutím studenou vodou.

7. Aplikuješ kondicionér na pokožku hlavy

umývanie vlasov

Aplikácia kondicionéra na pokožku hlavy spôsobí, že korienky budú mastnejšie. Sú to však práve končeky, ktoré potrebujú najviac hydratácie. Nanesením kondicionéra na pokožku hlavy alebo do jej blízkosti sa môžu upchať vlasové folikuly, spomaliť rast vlasov a zvýšiť produkciu oleja.

8. Češeš si vlasy, keď sú mokré

8 chýb pri umývaní vlasov, ktoré môžete robiť

Nikdy si nečeš mokré vlasy, pretože keď sú vlasy mokré, sú v najslabšom stave. Trenie vlasov suchým uterákom môže tiež poškodiť jednotlivé pramene. Najlepším spôsobom, ako bezpečne vysušiť vlasy, je ich jemne poklepať a nechať ich prirodzene uschnúť.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov