Tipy a triky

Umývanie vlasov: 8 chýb, ktoré nemáš robiť

umývanie vlasov

videní: 2.9K

Na prvý pohľad sa zdá, že umývanie vlasov je dosť jednoduché. Existujú však niektoré chyby, ktoré si si možno nikdy neuvedomila a ktoré môžu viesť k dehydratácii vlasov, lámaniu alebo dokonca infekcii pokožky hlavy. A sú tu aj niektoré triky, ktoré môžu všetko zmeniť hraa dodajú ti vzhľad ako zo salónu.

 

1. Šampónuješ vlasy príliš často

8 chýb pri umývaní vlasov, ktoré môžete robiť

Podľa lekárov použitie šampónu zakaždým, keď si umývaš vlasy, nie je potrebné na udržanie ich čistoty. Opláchnutie vlasov niekoľkokrát týždenne vodou stačí na odstránenie viditeľných nečistôt. Použitie šampónu má čisto kozmetické dôvody a bohatá pena, ktorú vytvára, môže z vlasov odstrániť potrebné oleje, ktoré ich udržujú hydratované a chránia ich pred poškodením.

2. Neoplachuješ si dostatočne vlasy a používaš príliš veľa šampónu

8 chýb pri umývaní vlasov, ktoré môžete robiť

Dôkladné umývanie vlasov vodou najmenej minútu pred aplikáciou šampónu pomáha odstrániť všetky zvyšky z posledného použitého produktu na starostlivosť o vlasy. Nechať vlasy úplne navlhčiť pred použitím šampónu, je nevyhnutným krokom na ich účinné umytie. Ak sú vlasy mokré zhora až nadol, šampón sa lepšie napení a rovnomerne sa rozotrie. Umožní ti to tiež použiť menej šampónu na umývanie vlasov.

3. Po šampóne nanesieš kondicionér na vlasy

8 chýb pri umývaní vlasov, ktoré môžete robiť

Najprv sme zvyknutí šampónovať vlasy a potom pridávať kondicionér. Ale reverzná rutina skutočne funguje pre niektoré typy vlasov lepšie. Aplikácia kondicionéru ako prvého spôsobí, že vlasy budú vyzerať objemnejšie. Táto metóda funguje najlepšie pre jemné vlasy, ktoré potrebujú vlhkosť.

4. Nanášaš šampón na končeky vlasov

8 chýb pri umývaní vlasov, ktoré môžete robiť

Ak aplikuješ šampón na korene a potom pridáš trochu aj na zvyšok vlasov, môžeš poškodiť konce. Keďže mastnota sa drží najmä pri korienkoch, šampón je potrebné použiť najmä na pokožku hlavy. Konce sú zvyčajne suchšie a ich umytie šampónom spôsobí, že vyzerajú ešte dehydratovanejšie.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov