Zaujímavosti

Prečo by si mal vyskúšať spať na zemi ako v Japonsku?

spať

videní: 2.9K

Ak si vyrastal v západnej krajine, pravdepodobne si zvyknutý spať schúlený na mäkkej posteli. Ale keď vojdeš do japonskej spálne, je pravdepodobné, že nenájdeš žiadnu posteľ. Existuje veľa dôvodov, prečo Japonci dávajú prednosť tomu, že spia na podlahe, a nejde len tradíciu alebo úsporu miesta v malých apartmánoch. Ukázalo sa, že spánok na zemi má niekoľko veľmi pôsobivých zdravotných výhod.

1. Môže to zmierniť bolesti chrbta

Prečo ľudia v Japonsku spia na zemi a 5 dôvodov, prečo to vyskúšať

Spánok na tvrdom a rovnom povrchu je dobrý pre chrbát a môže ťa zbaviť bolesti, ktorá ťa sprevádza roky. Počas spánku na mäkkej posteli sa určite budeš cítiť pohodlne, tvoj matrac sa však môže časom začať  prepadávať , čo spôsobí zakrivenie chrbtice a vedie k bolestiam chrbta. Lekárski odborníci v skutočnosti dokonca odporúčajú umiestniť pod matrac dosku. Spánok na podlahe tiež udrží chrbticu vyrovnanú a zabráni tomu, aby sa tvoje telo krútilo do neprirodzenej polohy.

2. Môže to zlepšiť držanie tela

Prečo ľudia v Japonsku spia na zemi a 5 dôvodov, prečo to vyskúšať

Ak spíš v správnej polohe a chrbtica dostane správnu oporu, bude pre teba oveľa jednoduchšie držať chrbát vystretý počas dňa. Spanie na podlahe ti môže pomôcť napraviť zlé držanie tela, pretože keď ťa nebolí chrbát, necítiš potrebu hrbiť sa.

3. Môže to zlepšiť krvný obeh

Prečo ľudia v Japonsku spia na zemi a 5 dôvodov, prečo to vyskúšať

Keď spíš na podlahe, zvyšuje to prietok krvi, pretože váha je rozložená rovnomerne a na rôzne časti tela je menší tlak. Spánok v prirodzenej polohe tiež zabráni otupeniu a mravčeniu spôsobenému zlým krvným obehom. Napríklad, ak spíš stočený na boku, krv cirkuluje a potom prúdi späť do tvojho srdca a spôsobuje rôzne zdravotné problémy, ako sú krvné zrazeniny a kŕčové žily.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov