Tipy a triky

Ako nadviazať rozhovor? Už nikdy nenastane trápne ticho

rozhovor

videní: 3.1K

Často sa pri rozhovore ocitáme v situácii, kedy nastane to povestné nepríjemné ticho. Alebo len chceme dokázať nadviazať s niekym rozhovor a rozrozprávať ho. To, čo nás v tomto brzdí je strach. Bojíme sa že nenájdeme správne otázky, ktoré by sme sa mohli opýtať, bez toho, aby sme vyzerali zvláštne alebo podozrivo.

Chápeme, že máš potrebu byť dobrým pri začatí spoločenských rozhovorov a odvrátiť akúkoľvek nepríjemnosť, ktorú môže spôsobiť nesprávny prístup alebo otázky. Zostavili sme preto zoznam jednoduchých otázok a spôsobov, ako môžeš začať priateľské rozhovory alebo naštartovať rozhovor, keď nastalo ticho.

1. Rozprávaj o tom, čo je okolo teba

Je to technika, ktorá je užitočná v mnohých situáciách. Jednoducho použi svoje zmysly na pozorovanie prostredia, v ktorom sa nachádzaš, a niekoľko základných vizuálnych záchytných bodov o osobe, s ktorou sa chceš rozprávať. Všimni si napríklad, čo má daná osoba v ruke, napríklad knihu či jedlo, a použi to na začatie konverzácie o tejto téme.

Môže to byť niečo ako: “Hej! To je skvelá kniha, čítala si XYZ toho istého autora?” alebo “Milujem hranolky, ktoré robia v tejto reštaurácii. Sú najlepšie! ”

rozhovor

2. Pomôž druhej osobe, aby sa pri tebe cítila príjemne

Skús sa spýtať napríklad na to, odkiaľ pochádza. To ju bude nútiť myslieť na domov, rodinu, rodné mesto… Je to naoko neosobný, ale veľmi účinný spôsob, ako nadviazať rozhovor. Úplným víťazstvom je, ak ste z rovnakého mesta.

rozhovor

3. Osobné otázky sa nepýtaj hneď

Na začiatok je najlepšie nahodiť nejakú neosobnú tému na rozhovor. Príjemný rozhovor sa môže začať napríklad počasím. Z takýchto malých tém nemá druhá osoba rušivý pocit. Ak sa chceš dozvedieť o tom druhom viac, pýtaj sa otvorené otázky, na ktoré sa nedá odpovedať iba áno či nie.

rozhovor

4. Prejav záujem o drobnosti

V dnešnej uponáhľanej dobe, kedy svetu vládnu sociálne siete, si ľudia omnoho viac vážia ozajstný záujem o ich osobu. To, na čom naozaj záleží sú maličkosti. Opýtaj sa napríklad: “Čo bolo najkrajšie, čo ste dnes zažili?” Ukážeš, že tvoj záujem je skutočný. Okrem toho podobná otázka rozširuje celkový pocit pozitívnej energie a začneš ňou príjemný rozhovor.

rozhovor

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov