Tipy a triky

Ako nadviazať rozhovor? Už nikdy nenastane trápne ticho

rozhovor

videní: 3.2K

5. Humor je kľúč

Humor je niečo, čo sa jednoducho nedá odignorovať. Málokto totiž odolá smiechu. Ak si požehnaný dobrým zmyslom pre humor, využi to tak, že povieš niečo vtipné. Môže to byť o situácii, v ktorej sa práve nachádzate alebo o bežnej téme. Buď ale opatrný. Nehovor nič, čo by mohlo byť druhou stranou nesprávne pochopené.

rozhovor

6. Rozhovor veď v aktuálnych témach

Začni sa rozprávať o niečom, čo sa nedávno stalo populárnym a musí to poznať naozaj každý. Napríklad pieseň či film. Skús sa vyhnúť politike. Radšej siahni po nejakej zaujímavej udalosti.

rozhovor

7. Požiadaj človeka o malú láskavosť alebo o pomoc

Ide o malý psychologický trik. Ľudia totiž milujú pocit, že sú dôležití. A väčšina ľudí neodolá dobrým skutkom. Požiadanie ľudí o pomoc alebo o láskavosť im umožňuje vedieť, že sú v dominantnej pozícii – aj keď je to len na túto sekundu. Zvyčajne ti ľudia neodmietnu pomôcť. Malo by ísť o maličkosti, ako napríklad: “Požičali by ste mi na chvíľu svoje pero?”

rozhovor

8. Ako udržať kontakt

Nie je vždy ľahké prísť s niečím inteligentným, zábavným alebo zaujímavým na udržanie rozhovoru či kontaktu. V tomto prípade stačí byť sám sebou a byť úprimný. Často podceňujeme silu čistej a jednoduchej úprimnosti. Ak si sa s niekým rozprával a rád by si s ním zostal v kontakte aj po ukončení rozhovoru, opýtaj sa najprv, či sa dotyčná osoba cítila rovnako, a potom požiadaj o telefónne číslo alebo iný kontakt.

Nikdy nevieš, kedy môže prísť náhodná schôdzka a rozhovor. Môžu mať často príjemne neočakávané obraty a neskôr sa premenia na veľké príbehy.

Zdroj: BrightSide | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov