Zaujímavosti

10 príbehov, v ktorých zvieratá predviedli svoju ohromujúcu inteligenciu

zvieratá

videní: 3.2K

 Takmer všetci majitelia domácich miláčikov učia svojich chlpatých kamošov rôzne povely, či už sadnúť, ľahnúť, aportovať, alebo dokonca jazdiť na skateboarde. No zvieratá sú v skutočnosti omnoho inteligentnejšie, než si myslíme.

Tu je 10 prípadov, kedy zvieratá ukázali svoju neuveriteľnú inteligenciu, a dokázali, že evolúcia nikdy nekončí. Od mačky, ktorá zachránila svojho majiteľa až po súdržné včely, ktoré zachránili svoju kolegyňu pred utopením, sa tieto stvorenia dokonale prispôsobili meniacemu sa svetu. Len dúfame, že ich gény budú prenesené aj na budúce generácie.

1. Mačka – Záchrankyňa

pexels-photo-747795

“Dnes som tu len vďaka mojej mačke. Boli 80-te roky, mal som 11 rokov a práve som sa vracal zo školy domov. Nikto nebol doma, len moja mačka, ktorú som vždy po príchode nakŕmil v kuchyni. Vždy, keď ma uvidela cez okno, šla sa prichystať do kuchyne. V ten deň som si kúpil veľký tvrdý cukrík, no začal som sa ním dusiť hneď po tom, čo som prekročil prah domu. Mačka, ktorá sa chystala do kuchyne, ma uvidela, zastala, otočila sa na mňa a uprene sa mi dívala priamo do očí. Vedel som, že som v riti. Nemohol som dýchať, bol som si istý, že sa zadusím. V panike som si sadol na gauč a nevedel som, čo mám robiť. Mačka sa na mňa stále pozerala rovnako uprene bez akéhokoľvek pohybu. Zrazu sa z ničoho nič z celej sily rozbehla a skočila na mňa. Keď mi narazila do brucha, vyrazila mi z hrdla cukrík, ktorý by ma celkom iste zabil. Z toho stresu som začal plakať a mačka sa schúlila ku mne a začala spokojne priasť. Zachránila mi život.”

2. Vynaliezavá mačka

20-5bbc631cb2d2b__700

“Moja mačka rada spala pod lampou, ktorú som mal na podlahe, kvôli teplu, ktoré lampa vyžarovala. No svetlo bolo príliš silné, a tak zhodila na zem prázdnu odpadovú nádobu, ktorá jej robila tieň. No odpadkový kôš bol príliš tvrdý, tak si zo špinavej bielizne vybrala ponožku a použila ju ako vankúš. Prišiel som domov a našiel ju takto.”

3. Súdržné včely

pexels-photo-702935

“Včely sú inteligentné, no keď príde reč na vodu… Chovám včely a vždy im do misky dávam vodu len na dno a okrem toho im do nej dávam kamene, aby sa dokázali vyštverať z vody von. No aj napriek tomu by ste neverili, koľko z nich sa dokáže utopiť. Jedného dňa som videl jednu z nich, ako sa topí, a tak som bol pripravený vybrať ju lyžičkou von. No vtedy som uvidel, ako k nej prišli dve včely, postavili sa na kamene blízko nej a podali jej pomocné “nohy”. Nešťastná včela sa chytila, a podarilo sa jej dostať na breh, kde ju potom pomáhali vysušiť.”

4. Vrana obchodníčka

pexels-photo-946344

“Pri fajčení na verande som si našiel nezvyčajného kamaráta – vranu. Dával som jej omrvinky, ktoré som pozbieral na ceste von. Jedného dňa som našiel na verande prázdny balík Marlboro. Bol som zmätený, no vyhodil som ho von a zabudol som naň. O niekoľko dní neskôr som na verande našiel moju vranu, tentokrát s 3 prázdnymi balíčkami cigariet. Snažil som sa ich vziať a vyhodiť, no vrana mi to nedovolila, škriekala a z nejakého dôvodu ich bránila. Bol som síce frustrovaný, no napriek tomu som jej dal malý kúsok mäsa. Vtedy vrana zdvihla jeden z balíčkov a položila ho predo mňa. Potom mi to došlo: ona so mnou obchoduje!”

5. Duo, ktoré zachránilo majetok

10 príbehov, v ktorých zvieratá predviedli svoju ohromujúcu inteligenciu

“Žijem so psom a mačkou. Pes šteká na všetkých a všetko a mačka je presný opak – nezaujíma sa absolútne o nič a nikoho. Jednej noci som spal, keď som zrazu začul psa nahlas štekať. Asi po 30 sekundách prestal a potom o 2 minúty znova začal. Vstal som a šiel som dole, aby som mu povedal, nech je ticho. Vtedy som uvidel lupiča s maskou na tvári a pred ním na zemi ležala zbraň. Môj pes štekal a skákal naňho. Na gauči sedela mačka a tvárila sa maximálne nezaujato. Zavolal som teda políciu a zlodeja zatkli. O pár dni neskôr mi volali z policajnej stanice, aby mi povedali, ako sa to vlastne stalo. Zlodej otvoril dvere, odkopol mačku a psa nalákal do skrine, kde ho zavrel. Zlodej ale nevedel, že si pes dokáže otvoriť dvere. To sa dozvedela polícia z  výpovede zlodeja. Avšak môj pes si nedokáže otvoriť dvere. Na druhej strane, mačka áno. Takže po tom, čo ju zlodej kopol, sa zrejme nahnevala a vypustila psa, aby naňho zaútočil.” 🙂

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov