Zaujímavosti

10 príbehov, v ktorých zvieratá predviedli svoju ohromujúcu inteligenciu

zvieratá

videní: 3.3K

6. Mačka, ktorej záleží na svojom zdraví

pexels-photo-617278

“Moja mačka sama chodila k miestnemu veterinárovi vždy, keď dostala triesku alebo sa akokoľvek poranila. Bolo to dokonca predtým, než sme sa vôbec dozvedeli, že má nejaký problém. Až keď sme si všimli vyholenú srsť a ošetrené rany, zistili sme, že sa niečo deje.”

7. Pes – záchranca

pexels-photo-333083

“Mal som kríženca nemeckého ovčiaka a čau-čau. Bola neuveriteľne bystrá a lojálna. Vzali sme si ju z útulku, keď mala 8 mesiacov a pomenovali sme ju Jazz. Keď mal môj brat 2 roky, naučil sa otvárať dvere. Na záhrade sme mali veľký bazén, ktorý bol síce v tom čase zakrytý plachtou, no bola to len obyčajná lacná plachta, ktorá by sa určite prepadla, ak by si sa pokúšal po nej kráčať. Jedného dňa si brat otvoril dvere na záhradu a zamieril si to priamo do bazéna. Pani, ktorá nám v tom čase pomáhala s upratovaním domu, začala kričať a rozbehla sa za mojim bratom. Vtedy sme uvideli Jazz, ako nežne zobrala do papule bratovu ruku a odvádzala ho preč od bazéna.”

8. Nežný gigant

pexels-photo-171297

“Mám amerického buldoga, ktorý sa narodil s poškodeným zrakom, a teda nikdy nevidel. Napriek tomu, že tento gigant váži takmer 70 kilogramov, bol nesmierne láskavý a miloval všetkých ľudí. Jedného dňa ma kolega viezol z práce domov, a tak som ho pozvala dnu. Ako bolo zvykom, môj pes sa k nám rozbehol s vrtiacim chvostíkom, keď zrazu zastal. Chvost v pozore, uši na stopkách. Okamžite sa zmenil na besné monštrum. Ceril zuby a vrčal na môjho kolegu. No keď na scénu prišiel môj 4-ročný syn, začal úplne šalieť. Rozbehol sa k môjmu kolegovi, zuby vycerené ešte viac. Bola som zahanbená, prečo to spravil? Nikdy predtým sa tak nesprával. O pár mesiacov môjho kolegu zadržala polícia kvôli detskému pornu. Môj buldog, ktorý všetkých miluje, nejakým spôsobom vedel, že kolega nebol v poriadku. Inštinkty mu radili, aby ho nemal rád. A keď prišiel do izby môj syn, vedel, že ho musí brániť.”

9. Pes ako dobrovoľný sluha

nature-animal-dog-pet

“Každé ráno jedávam ovocie. Jeden víkend sa v našom meste konali farmárske trhy, a tak som si kúpila plné tašky ovocia. Samozrejme, nezmestilo sa mi všetko do chladničky, a tak som musela niečo nechať aj na kuchynskej linke, ktorá bola v dosahu môjho psa. Keď som sa na druhý deň ráno zobudila, vedľa mňa bolo položené jablko. To sa opakovalo aj ďalšie dni: môj pes sa ráno zobudil, šiel do kuchyne, vytiahol z tašky ovocie a položil mi ho k hlave. To sa opakovalo celé 2 týždne, až kým nedošlo ovocie.”

10. Keď chce mačka jesť…

pexels-photo-209037

“Vždy, keď chcela moja veľká oranžová mačka raňajky, prišla približne o 5:00 do spálne a začala veľmi nahlas mňaukať, kým som sa nezobudil a nedal jej jesť. Od tohto zlozvyku som ju odnaučil, keď som sa zobudil skôr a zamkol ju v kúpeľni, takže sa ku mne nemohla dostať. Myslel som si, že tým je celá vec vyriešená. No prišlo mi divné, že odvtedy som sa stále zobúdzal relatívne skoro. Navyše, keď som sa zobudil, pri posteli vždy stála mačka a uprene na mňa pozerala. Jedného rána som sa zobudil skôr a ležal som nehybne v posteli, keď som to začul. Mňau. Ale bolo to tiché, sotva počuteľné mňau. O pár sekúnd znova. Robila to prakticky nonstop v nepravidelných intervaloch, až kým som sa zobudil. No bolo to také tiché mňaukanie, že som nemohol vedieť, že ma zobudila ona.”

Zdroj: BoredPanda | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov