Zdravie

Čo sa stane s tvojím telom, ak budeš chodiť spať o 22:00?

spať

videní: 991

Kim Kardashian , Anna Wintour a Oprah Winfrey majú jednu spoločnú vec: všetky idú spať okolo 22:00. Zdá sa, že tieto ženy vedia, prečo to robia, pretože chodiť tak skoro spať môže mať veľa pozitívnych účinkov na telo a myseľ. Možno potom nie je prekvapením, že niektoré z najúspešnejších žien súčasnosti končia svoj deň tak skoro, aby sa pripravili na ďalší!

5. Ak ideme skôr spať, vyťažíme zo spánku maximum

Náš spánok je rozdelený na 90-minútové cykly ťažkého a ľahkého spánku, od spánku hlbokého po spánok rýchleho pohybu očí (REM). Najhlbšia a najpokojnejšia časť nášho spánku je medzi 22:00 a 2:00. To znamená, že aby si bol úplne odpočinutý, mal by si začať spať okolo 22:00.

Jedna štúdia tiež hovorí, že skoršie a dlhšie spanie nám pomáha zastaviť negatívne a znepokojujúce myšlienky, ktoré nás môžu v noci budiť.

4. Naše telo sa dostane späť do formy

Keď sme v cykle hlbokého spánku, naše telo sa uzdravuje produkciou rastových a opravných hormónov. Táto rozhodujúca činnosť zabezpečí, že budeme mať najlepšiu formu na ďalší deň.

 

3. Naše hladiny stresu klesajú

Nedostatok spánku ťa môže priviesť do stresu extra vysokej hladine stresového hormónu kortizolu v tele. Príliš veľa kortizolu v nás môže vyvolať pocit úzkosti a môže mať vplyv na naše zdravie. Ale akonáhle začneš chodiť spať skôr, môžeš zachytiť dlhšie obdobia hlbokého spánku, ktoré môžu skutočne kontrolovať hladinu kortizolu.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov