TOP 10

Top10: Mýty o tele, ktoré už boli odhalené

mýty

videní: 916

Jedným z veľmi známych mýtov, ktorý bol odhalený, je, že ľudia používajú iba 10% ich mozgov. Aj keď to už môže byť celkom známe, existujú aj ďalšie mýty, ktorým dodnes veľa ľudí verí. Tu je Top 10 populárnych mýtov, ktoré už boli odhalené!

1. Holenie nôh spôsobí, že chlpy budú hrubšie a budú rásť rýchlejšie

10 mýtov o našich telách, ktoré už boli odhalené

Pravda: Keď ti chlpy začnú dorastať, môžeš mať pocit, že ich končeky sú tupejšie a tmavšie ako zvyčajne. A to preto, že nové chlpy ešte nemusia byť vystavené prvkom, ako sú slnečné svetlo a chemikálie, ktoré zosvetľujú ich farbu. To neznamená, že žiletky spôsobujú, že chlpy rastú tmavšie, silnejšie a rýchlejšie.

2. Všetci ľudia každý rok v spánku prehltnú 8 pavúkov

10 mýtov o našich telách, ktoré už boli odhalené

Pravda: Pavúky nemajú záujem po nás liezť a dostať sa k našim ústam, keď spíme. A to preto, lebo naše ťažké dýchanie a chrápanie sú príliš odpudivé na to, aby sa k nim mohli priblížiť. Sme pre nich tiež príliš veľkí – skutočne nás vidia ako súčasť svojej krajiny. Navyše by bolo pre ľudí veľmi ťažké neprebudiť sa, keby sa im okolo tváre motal pavúk a vošiel im do úst.

3. Artritídu môžeš dostať praskaním prstov na rukách

10 mýtov o našich telách, ktoré už boli odhalené

Pravda: Dôvod, prečo naše kĺby prasknú, keď ich natiahneme alebo ohneme, je ten, že synoviálna tekutina (v ich vnútri) praská. To je tekutina, ktorá maže naše kĺby a prijíma všetok tlak, ktorý pochádza z praskania. Mnoho štúdií ukázalo, že tento zvyk nespôsobuje artritídu, ale možno by si s ním mal prestať z iného dôvodu . Vieme, že chronické praskanie kĺbov môže spôsobiť slabšie držanie ruky.

4. Mýty o mrkve. Môže skutočne zlepšiť zrak?

mýty

Pravda: Mrkva je skvelým zdrojom vitamínu A, o ktorom je známe, že zlepšuje nočné videnie . Človek však nemusí jesť veľké množstvo mrkvy, aby získal svoj vitamín A, pretože ho môže prijímať z rôznych iných potravín. Je dôležité  kombinovať mrkvu s nejakým tukom , aby sa absorboval všetok vitamín A. Záverom je, že mrkva pomôže udržiavať zrak v dobrom stave, ale nemôže ho vylepšiť ani vrátiť späť.

5. Naše jazyky majú 6 chuťových zón

10 Myths About Our Bodies That Have Already Been Debunked

Pravda: Všetky oblasti nášho jazyka dokážu rozpoznať všetky rôzne príchute a chute, ktoré existujú v potravinách. Mýty o chuťových zónach siahajú do roku 1901, ale vedci ich nedávno vyvrátili. Naše jazyky majú 5 000 – 10 000 chuťových pohárikov roztrúsených po všetkých ich častiach a vysielajú nášmu mozgu signály, keď niečo ochutnajú. Ide teda skôr o vnímanie mozgu založené na našich zážitkoch a spomienkach, ako o chuťové zóny nášho jazyka.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov