Luxusný život

Pozor na automatické platby. Finanční experti vám poradia

automatické platby

videní: 3.2K

4. Účty za kreditné karty

Účty za kreditné karty môžu predstavovať problémy, pokiaľ ide o automatické platby, pretože budete chcieť pokryť aspoň minimálnu splatnú sumu a môžete alebo nemusíte mať dostatok peňazí na to, aby ste každý mesiac platili viac. Inteligentná správa kreditných kariet je nevyhnutnosťou pre zdravé osobné financie, preto sa uistite, že poznáte nákupy, na ktoré by ste kreditnú kartu určite mali a určite nemali používať.

5. Poistenie auta

Poistné na auto je často splatné v intervaloch raz alebo dvakrát ročne, čo môže znamenať nemalý účet. Ak sa niektorá z týchto platieb dostane na váš bankový účet, keď je váš zostatok nízky, môže sa stať, že prečerpáte a dostanete poplatok. Vaše sadzby a potreby pokrytia sa môžu často meniť, takže sa chcete uistiť, že si prezeráte podrobnosti pri každom období obnovenia, a nie aby ste to mali na autopilotovi a nezohľadňovali svoje možnosti. „Údaje ukazujú, že vodiči by mohli získať nižšiu sadzbu nákupom pri obnove namiesto automatickej obnovy,“ hovorí Shah.

6. Členstvá

A napokon, žiadne poplatky, ako napríklad členstvo v posilňovni, veľký obchod, do ktorého ste sa pripojili, alebo vaše rodinné členstvo v zoo by sa nemali platiť automaticky. Mnoho členstiev prichádza s automatickým obnovením a skôr, ako sa nazdáte, ste zaregistrovaný na ďalší rok, aj keď ho nechcete alebo ho plánujete používať.

Čo by ste mali vedieť pred použitím automatickej platby

Aj keď automatická platba môže byť pohodlným spôsobom, ako zefektívniť vaše účty, najlepšie je nastaviť automatickú platbu len pre účty s pevnými sumami, ktoré sa nemenia, ako sú splátky hypoték a áut. „Vyhneme sa tak situáciám, keď neočakávané zvýšenie vedie k prečerpaniu,“ hovorí Shah. Okrem toho budete chcieť dodržiavať tieto tipy:

  • Na automatickú platbu použite kreditnú kartu namiesto debetnej karty. “Zo vám dáva väčšiu flexibilitu, ak potrebujete podať námietku proti poplatku predtým, ako príde z vášho bežného účtu,“ hovorí Shah.
  • Pravidelne kontrolujte svoje výpisy, aby ste sa uistili, že automaticky zaplatené sumy sú správne. „Je dobrou praxou kontrolovať svoje účty aspoň raz za mesiac, či neobsahujú nezrovnalosti alebo podvodné poplatky,“ hovorí Shah
  • Nastavte si pripomenutia v kalendári, aby ste skontrolovali zostatky na účte pred dátumom automatickej platby, aby ste mohli v prípade potreby pridať prostriedky a vyhnúť sa poplatkom za prečerpanie
  • Pre účty, ktoré nie sú na automatickej platbe, si vyhraďte pravidelný, opakujúci sa čas na zaplatenie účtov. Naplánujte si do kalendára časový úsek a snažte sa ho začleniť do vašej rutiny, hovorí Marineau

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov