Zaujímavosti

Káva a jej účinky, ktoré nepoznáte a určite vás prekvapia

káva

videní: 1.4K

Káva bojuje proti zadržiavaniu vody

Zadržiavanie vody, známe aj ako edém, znamená hromadenie tekutín spôsobujúce opuchy. Kofeín, známy svojimi diuretickými vlastnosťami, sa v tele neukladá. V dôsledku toho sa kofeín vylučuje zvýšenou produkciou moču.

Tento diuretický účinok pomáha zmierňovať zadržiavanie vody, ktoré je bežnou prekážkou postupu pri chudnutí, často charakterizovanou pocitom nadúvania a malátnosti. Bojom proti zadržiavaniu vody prispieva kofeín k pohodlnejšiemu a efektívnejšiemu chudnutiu.

Káva potláča chuť do jedla a odbúrava tuk

Vedecké dôkazy potvrdzujú, že kofeín priamo stimuluje tukové bunky a podnecuje ich k odbúravaniu uloženého tuku. Pred tým, ako sa tuk využije a vylúči prostredníctvom fyzickej aktivity, je potrebné tento proces rozkladu uskutočniť. Okrem toho káva zvyšuje hladinu adrenalínu v krvnom obehu, čo uľahčuje odbúravanie tukov. Kofeín preto zostáva kľúčovou zložkou rôznych doplnkov na chudnutie.

Káva môže znížiť artritídu u mužov

Pre mužov máme pozitívnu správu. Výskum naznačuje, že vyššia konzumácia kávy sa spája so zníženou pravdepodobnosťou vzniku určitého typu zápalovej artritídy. V priebehu 12 rokov sa uskutočnila rozsiahla štúdia, ktorej sa zúčastnilo 45 869 mužov, aby sa dospelo k týmto zisteniam.

Je však nevyhnutné poznamenať, že individuálne zdravotné okolnosti sa môžu líšiť a účinky kávy na zdravie sa môžu u jednotlivých ľudí líšiť.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov