Zaujímavosti

Takto často by ste mali reštartovať svoj telefón

telefón

videní: 2.0K

Viete, ako často by ste mali reštartovať svoj telefón? Môžeme telefónu ublížiť, pokiaľ ho nereštartujeme dlhší čas?

Žijeme a umierame pomocou svojho mobilného telefónu a len zriedka mu dávame príležitosť reštartovať sa a obnoviť. Ubližujete však zariadeniu bez toho, aby ste o tom vedeli?

 

 

Pre mnohých z nás sa naše smartfóny stali skúšobným kameňom života. Ovplyvňuje to, ako robíme svoju prácu, komunikujeme s našimi priateľmi a rodinou, a dokonca aj to, ako pristupujeme k dôležitým informáciám, ako sú naše bankovníctvo a zdravotná starostlivosť. Ale staráte sa o to správne? Odborníci tvrdia, že znalosť jednoduchých tipov na starostlivosť, napríklad ako často ho vypínať, môže výrazne ovplyvniť, ako dobre bude váš telefón fungovať, čím bude starší. To znamená, že jednoduchá znalosť toho, kedy ho zapnúť a vypnúť, vás môže stáť stovky eur za predčasnú výmenu telefónu.

Ale ako často musíme vypínať prípadne reštartovať telefón?

Na rozdiel od toho, ako často musíte vypínať počítač, váš smartfón má prísnejšie a rýchlejšie pravidlo, podľa ktorého by ste sa mali riadiť: raz za týždeň ho vypnite, nechajte ho odpočívať aspoň jednu minútu a potom ho môžete znova spustiť.

Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mali reštartovať telefón aspoň raz týždenne, a je to z dobrého dôvodu: zachovanie pamäte, predchádzanie zlyhaniam, plynulejší chod a predĺženie životnosti batérie.

Najprv si povedzme o všetkých aplikáciách, ktoré denne používate. „Vo väčšine prípadov nie je aplikácia skutočne zatvorená, ale skôr je uvedená do stavu, v ktorom ju možno rýchlejšie reštartovať,“ hovorí Bob Motamedi, technický konzultant so sídlom v Los Angeles. „Teraz sa zamyslite nad tým, koľko aplikácií je otvorených, pomaly žerú pamäť a energiu batérie v telefóne, a pomyslite na všetky tie chvíle, keď ste si mysleli, že sa váš telefón v ten deň vybil príliš rýchlo.“ Reštartovaním telefónu vymažete otvorené aplikácie a úniky pamäte a zbavíte sa všetkého, čo vybíja batériu.

 

 

K zlyhaniu dochádza z rôznych dôvodov, ale nereštartovanie telefónu môže mať určite vplyv aj tu, pretože každá aktualizácia, načítaná stránka a nainštalovaná alebo vymazaná aplikácia pridá a odstráni kód v operačnom systéme telefónu. “Niekedy sú tieto zvyšky nekompatibilné alebo nesprávne odstránené po inštalácii alebo odinštalovaní,” hovorí Motamedi. „Reštartovaním telefónu sa odstráni väčšina týchto problémov a váš telefón bude fungovať lepšie.“

Dobrou správou je, že aj keď pravidelné reštartovanie telefónu môže prerušiť pamäť a spôsobiť zlyhania, priamo nevybije batériu. To, čo by mohlo zabiť vašu batériu, sa vždy ponáhľa dobiť. „Ak svoju batériu nikdy nenecháte úplne vybiť, nikdy sa „nenaučí“ úplne dobíjať a skráti to životnosť batérie,“ hovorí Motamedi. “Odporúča sa, aby ste nechali batériu vybiť na 0 percent a potom ju znova nabili na 100 percent.” To isté platí pre notebooky, tvrdí Josh Davis z Abt Electronics v Glenview, Illinois. “Po niekoľkých rokoch, kedy ste nechali svoj laptop stále pripojený k sieti, môžete očakávať, že keď sa stanete prenosným, nebude vôbec nabitý.”

Ak chcete zachovať pamäť a zabrániť zlyhaniam, zvážte reštartovanie smartfónu aspoň raz týždenne. Sľubujeme, že vám za tie dve minúty, ktoré môže trvať reštart, neprídete príliš veľa. Medzitým budete chcieť prestať veriť týmto mýtom o batériách a nabíjačkách telefónu.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov