Tipy a triky

Viete prečo majú vaše tenisky o jednu dierku na šnúrky viac?

Tenisky

videní: 1.8K

Všimli ste si niekedy, že vaše tenisky majú o jednu dierku na šnúrky viac? Je to tam z nejakého dôvodu a mali by ste to dobre využiť!

O ľuďoch sa hovorí, že naša inteligencia nás odlišuje od ostatných živočíšnych druhov žijúcich na našej planéte. Niekedy však môžeme byť pomalí v prijímaní informácií. Kto napríklad vedel, že malé vrecko na modrých džínsoch je tam z veľmi konkrétneho dôvodu? Alebo že tá diera navyše v teniskách má v skutočnosti svoj účel? Áno, je to tak – diera navyše, ktorá je mierne diagonálna, čo si väčšina ľudí predstavuje ako hornú dierku na teniskách, tu nie je len na parádu. V skutočnosti má geniálny účel, vďaka ktorému budú vaše tenisky oveľa pohodlnejšie.

Na túto užitočnú lahôdku sme narazili od outdoorového dobrodruha Dana Beckera na TikToku, kde jeho video doteraz nazbieralo viac ako 24 000 zobrazení. Dokonca dostal pečať schválenia od lekárov, s ktorými stránka rd.com viedla diskusiu.

Prečo majú tenisky tú dieru na šnúrku navyše?

“Je to na to, aby sa zabránilo tvorbe pľuzgierov,” najmä na zadnej strane päty, hovorí Becker vo svojom videu TikTok. Ak chcete vykonať to, čo Becker nazýva „zámok na päte“, jednoducho zatlačte jeden koniec šnúrky do dodatočného otvoru na šnúrku na tej istej strane a potiahnite ju z väčšej časti, pričom zostane malá slučka. Urobte to isté na druhej strane. Potom vložte koniec každej šnúrky do protiľahlej slučky, pevne zatiahnite a nakoniec šnúrky zaviažte ako obvykle. Tento zámok na báze slučky „zafixuje topánku okolo päty… aby sa zabránilo jej pohybu“ proti zadnej časti topánky, vysvetľuje Becker. Výsledok: žiadne trenie, žiadne pľuzgiere!

@danbeckeroutdoors What that extra lace hole on your shoes is for #b#blisterfixb#blisterh#hikingb#backpacking ♬ original sound – Dan

Funguje tento trik so šnúrkami do topánok?

No, diváci TikTok sú určite ohromení! “Skvelé! Netušil som,“ komentoval jeden divák, čím odlíšil Beckerove rady od internetových hackov, ktoré jednoducho nefungujú. „Kiež by som to vedel pred 30 rokmi,“ napísal ďalší.

Dokonca aj známy chirurg Brad Schaeffer, DPM, ktorý cvičí v Sole Podiatry NYC a hrá v TLC My Feet Are Killing Me, sa zdal byť príjemne prekvapený Beckerovým odhalením. Dr. Schaeffer zvyčajne zaväzuje vrchné šnúrky tak, ako to nazýva „typickým krížovým spôsobom“. Po vzhliadnutí videa však plánuje prejsť na tento trik, pričom poznamenáva, že funguje nielen tak, že drží pätu na mieste, ale aj zaväzuje hornú časť chodidla. “Hlavnou príčinou pľuzgierov je trenie,” vysvetľuje. “A keď môžete podoprieť chodidlo tým, že podložíte pätu a podržíte prednú časť chodidla na mieste týmto spôsobom, môžete tomuto treniu zabrániť.”

Použitie dodatočného otvoru na šnúrku, ako je tento, môže tiež pomôcť zabrániť vyvrtnutiu členku, ktoré je často spôsobené topánkami, ktoré správne nesedia. „Zámok na päte je naozaj skvelý na množstvo náročných aktivít, ako je beh a turistika, ako aj na aktivity zahŕňajúce pohyb do strán, ako je pickleball a basketbal,“ vysvetľuje Zachery Barnett, DPM, chirurg chodidiel so sídlom v St. Petersburgu na Floride.

Jediný prípad, kedy Dr. Barnett odporúča nepoužívať dodatočnú dierku na šnúrku, je vtedy, keď je teniska už tesná. „Ak je topánka malá a stláčate ju zámkom na päte,“ hovorí, „môže to spôsobiť tlak a spôsobiť škodu.“ Tejto situácii sa však dá predísť tak, že si pred kúpou nových tenisiek zmeriate nohy.

Ďalší spôsob, ako sa hodí dierka na šnúrku navyše

Ukázalo sa, že ďalšia diera na šnúrku ponúka ďalšiu výhodu. Niektorí rodičia používajú metódu blokovania päty, aby naučili svoje deti, ako si zaviazať vlastné topánky. „Toto je super-jednoduchý spôsob, ako naučiť svoje deti zaväzovať si šnúrky,“ hovorí Dr. Barnett pre Reader’s Digest, pretože to nezahŕňa pridržiavanie sa voľných slučiek, a preto si vyžaduje menej koordinácie. “A za predpokladu, že dobre sedí, je to skvelý spôsob, ako si zaviazať topánky na zvyšok života.”

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov