Tipy a triky

Banánová voda dokážu vašu záhradu premeniť na nepoznanie

banánová voda

videní: 979

Je banánová voda bezpečná pre všetky rastliny?

Väčšinou áno. Banánová voda pre rastliny je bezpečná a nebude ani trochu brzdiť rast vašej rastliny. Bežne pestované banány sú však často postrekované syntetickými pesticídmi, takže ak vlastníte organickú záhradu, možno nebudete chcieť použiť banánovú vodu na potravinárske plodiny. Jedným zo spôsobov, ako to obísť, je variť banánovú vodu iba so šupkami z bio banánov.

Je dôležité poznamenať, že hoci banánová voda obsahuje niektoré dôležité živiny, neposkytuje všetko, čo vaše rastliny potrebujú na rast. Spoliehanie sa na banánovú vodu ako jediný zdroj hnojiva môže mať za následok zakrpatený rast rastlín, žltnutie listov a iné príznaky nutričných nedostatkov. Aby ste tomu zabránili, používajte banánovú vodu v spojení s inými organickými produktmi, ako je kompost alebo hnojivo. Môžete použiť aj ryžovú vodu, aby vaša záhrada prekvitala naplno.

Ako pripravím banánovú vodu pre rastliny?

Výroba banánovej vody pre rastliny je jednoduchý proces. Všetko, čo potrebujete, sú banánové šupky, voda a veľká nádoba alebo hrniec na varenie. Okrem toho, že vaše rastliny budú šťastnejšie, je opätovné použitie banánových šupiek tiež účinným spôsobom, ako znížiť plytvanie potravinami a zazelenať váš domov. Vytvorte si vlastnú dávku podľa nižšie uvedených krokov.

Krok 1: Odložte svoje banánové šupky

Keď zjete banán, šupku nevyhadzujte. „Len si vezmite svoje banánové šupky a vložte ich do nádoby a dve tretiny šupiek zalejte vodou,“ vysvetľuje Green. Potom pokračujte v pridávaní šupiek, kým sa vám neminie miesto. Nezabudnite nádobu zakryť, aby ste predišli zápachu a plesniam.

Aby sa šupky rýchlejšie rozpadli, skúste ich pred pridaním do nádoby nakrájať na štvorce s veľkosťou pár centimetrov alebo rozdrviť v mixéri.

Krok 2: Uvarte banánovú vodu

Akonáhle je vaša nádoba plná banánových šupiek, dajte ju na chladné a tmavé miesto a nechajte banánovú vodu lúhovať dva až tri týždne. Budete vedieť, že vaša banánová voda je hotová, keď šupky sčernejú a voda stmavne. Počas varenia banánových šupiek môžete zaznamenať mierny zápach, ale je to normálne. Po aplikácii na vaše rastliny by banánová voda mala byť bez zápachu.

Ak chcete banánovú vodu pripraviť ešte rýchlejšie, nechajte banánové šupky lúhovať len niekoľko dní a potom pridajte vodu a šupky do hrnca. Zmes varte 30 až 45 minút a potom ju nechajte vychladnúť. Tento proces môže pomôcť šupkám uvoľniť viac živín a oveľa skôr vám poskytne hotovú banánovú vodu.

Krok 3: Odstráňte šupky

Po vylúhovaní banánovej vody preceďte pevné častice a zvyšnú tekutinu nalejte do kanvy. Všetky zvyšné banánové šupky hoďte do kompostovacích nádob, aby ste predišli odpadu.

Krok 4: Zavlažujte svoje rastliny

Banánovú vodu môžete použiť ako súčasť pravidelného zavlažovacieho plánu s izbovými rastlinami a zemnými záhonmi.

Banánová voda, ktorá sa robí pri izbovej teplote, sa môže použiť, keď je pripravená. Voda z prevarených banánov je na druhej strane koncentrovanejšia a pred použitím ju treba zriediť: jeden diel banánovej vody na päť dielov čistej vody. Pred naliatím na záhradu alebo nádoby sa tiež uistite, že voda vychladla.

Zdroj: rd | topdesat

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov