Tipy a triky

Čo je to monotasking? Je lepší ako multitasking?

monotasking

videní: 909

Ako začnem monotasking?

1. Cvičte hlbokú prácu

Namiesto toho, aby ste pracovali v krátkych dávkach 15 až 20 minút, vyhraďte si každý deň dve až štyri hodiny na zvládnutie jedného projektu bez prerušenia, hovorí Bryant Adibe, hlavný wellness riaditeľ spoločnosti Rush University System for Health v časopise Inc. To samo o sebe takmer zaručene zníži váš pracovný stres.

2 Zbavte sa rušivých vplyvov vo svojom pracovnom prostredí

Monotasking je rovnako o eliminácii rušivých vplyvov ako o sústredení sa. Vypnite svoje telefóny, aplikácie alebo čokoľvek iné, čo odosiela upozornenia. Zablokujte si časové úseky v kalendári a nastavte tímovú komunikáciu na „nerušiť“. Počúvajte biely šum, hluk v pozadí alebo inštrumentálnu hudbu bez textov. V prípade potreby použite slúchadlá.

3. Starostlivo si stanovte svoje zámery

Niekedy je najhorším rozptýlením naša vlastná dobre mienená túžba byť produktívny. Inc. Magazine navrhuje dostať sa do hlbokej práce položením dvoch dôležitých otázok: 1) Čo by som dnes mohol urobiť, čo mi prinesie zmysel a účel? a 2) Aké sú dve najdôležitejšie veci, ktoré môžem dnes urobiť a ktoré by mali najväčší vplyv? Postavte svoj pracovný deň na odpovediach na tieto otázky.

4. Naplánujte si deň podľa časov vrcholného výkonu

Či už je to skoro ráno, hneď po obede alebo neskoro v noci, každý má počas dňa čas, kedy je produktívnejší. Keď identifikujete svoj špičkový výkon, strážte si ho! Naplánujte si hĺbkovú prácu počas týchto špičkových časov.

5. Sústreďte sa na to, čo je dôležité

Skúste si spomenúť, čo povedal Adibe pre časopis Inc. Magazine: „Na konci našich životov si nikto nebude pamätať, ako rýchlo sme odpovedali na e-maily – a nikto na smrteľnej posteli nežiada viac času na presedenie ďalšieho meetingu. Namiesto toho hľadáme viac času na robenie a prežívanie vecí, ktoré nám dávajú zmysel. To je jadrom mono-taskingu – ide o prehodnotenie spôsobu, akým pracujeme, aby sme sa mohli zmysluplnejšie zapojiť do nášho prostredia.“

Zdroj: rd | topdesat

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov