Tipy a triky

Dokážete si vytvoriť šťastie? Odborníci radia, ako strhnúť šťastie na svoju stranu

šťastie

videní: 921

3. Riskujte

Ak nezmeníte svoj prístup, nemôžete zmeniť svoje šťastie. Aj keď vás vaši priatelia a rodina neoznačujú za “odvážneho”, neznamená to, že nemôžete byť asertívnejší a občas zariskovať. “Ak predpokladáte, že nemáte šťastie, vaša myseľ prijme menej príležitostí, ako keď predpokladáte, že máte šťastie a nádej,” hovorí Holstein.

Potrebujete nápady, ako konať? Ak sa v práci cítite nedocenený a nie ste spokojný so svojimi kariérnymi vyhliadkami, vyleštite si životopis a pošlite ho na pracovné ponuky, ktoré vás zaujímajú. Ak sa nestretávate s partnerom svojich snov v zoznamovacích aplikáciách, zaraďte sa do situácií, v ktorých môžete spoznať nových ľudí osobne. Môže sa zdať ťažké urobiť odvážny krok, ale odmena bude stáť za to.

4. Majte otvorenú myseľ

Hovorí sa, že šťastie praje odvážnym, ale môže priať aj tým, ktorí sú ochotní zvážiť nové myšlienky. Keďže šťastie je nehmotný pojem, “byť otvorený a prístupný novým skúsenostiam je užitočné myslenie,” hovorí doktor Larry Marks, licencovaný psychológ z University of Central Florida Counseling & Psychological Services. “Želané udalosti sa s väčšou pravdepodobnosťou stanú tým, ktorí využívajú príležitosti.”

Máte priateľa alebo suseda, ktorý vám navrhol nápady, napríklad meditáciu alebo manifestáciu, o ktorých ste neboli ochotný uvažovať? Otvorenosť novým konceptom môže pomôcť nasmerovať váš vlak šťastia na nové a rýchlejšie koľaje. Ale nezabudnite: Zostaňte realisti aj v rámci otvorenejšieho myslenia. “Nie je to len o myslení, ale aj o následných činoch, ktoré budú prospešné,” hovorí Marks. Zachovajte si teda otvorenú myseľ, ale uvedomte si, že kľúčovou súčasťou úspechu je aj tvrdá práca.

5. Vyskúšajte nové veci

Ak máte pocit, že ste uviazli vo vyjazdených koľajach, je čas rozšíriť svoj repertoár aktivít. Vstávanie, chodenie do práce a chodenie spať na princípe opláchni a opakuj nič nezmení na vašom živote, nieto ešte, aby vám prinieslo viac šťastia. Začať s novým koníčkom môže byť skvelým začiatkom. Nie ste si istý, ako nájsť koníček, ktorý si zamilujete? Skúste niečo nové, niečo, čo posilňuje mozog, alebo niečo, čo vám dáva pocit produktivity. Skupinové alebo tímové koníčky sú tiež skvelým spôsobom, ako posilniť svoju sociálnu sieť.

Zapojenie sa do nových aktivít, ktoré vás bavia, vám môže výrazne pomôcť aj v oblasti optimizmu: Podľa štúdie uverejnenej v časopise Psychotherapy and Psychosomatics pomáhajú dospelým ľuďom cítiť sa uvoľnenejšie, kreatívnejšie a energickejšie. Nie je to recept na šťastie ako šitý na mieru?

6. Sústreďte sa

Podľa Forda možno pravdepodobnosť priaznivých výsledkov zvýšiť posilnením motivácie. Ak vás rozptyľujú iné veci, môže byť ťažšie udržať si pozornosť na výhru. “Úspešných ľudí môžeme vnímať ako šťastlivcov, ale nevidíme obrovské množstvo práce a úsilia, ktoré vybudoval ich úspech,” hovorí Marks. Takže keď sa snažíte vo svojom živote dosiahnuť nejaké zázraky, môžete sa sústrediť na jedinú vec, čo vám môže výrazne pomôcť pri dosahovaní cieľov, ktoré ste si stanovili.

Máte pocit, že moderný svet vám takmer znemožňuje sústrediť sa? Zvážte digitálny detox. Väčšia prítomnosť pri jednej úlohe, ktorú vykonávate naraz, vám môže pomôcť nasmerovať dobrú energiu.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov