Zaujímavosti

TOP10: Veci, ktoré sú menej zdravé, ako si si myslel

zdravé

videní: 1.4K

4. Agávový sirup

veci

Mnoho ľudí, ktorí si uvedomujú zdravie, sa snažia vyhnúť cukru a nejesť veci s obsahom tejto bielej kryštalickej látky. Namiesto toho používajú prírodné sladidlá. Ale agávový sirup je spracovaný sirup a má nebezpečne vysoký obsah fruktózy. Môže to poškodiť tvoju pečeň, pretože z fruktózy sa stáva tuk, ktorý môže zase spôsobiť tukové ochorenie pečene.

5. Nízkokalorické veci

10 Things That Might Be Less Healthy Than We Thought

Viac ako 80% ľudí opäť získa nadváhu, keď skončia s nízkokalorickou stravou a vedci sa domnievajú, že za to môžu nízkokalorické jedlá. Ak pravidelne prijímaš menej kalórií, ako tvoje telo potrebuje, spôsobuje to spomalenie metabolizmu. Pretože tieto diéty majú zvyčajne nízky obsah bielkovín, ovplyvňuje tiež svalové tkanivo. Namiesto obmedzenia kalórií odporúčajú lekári a odborníci jesť dostatok bielkovín a do tréningovej rutiny pridať aj odporové cvičenia.

6. Veci ako proteínový prášok

10 Things That Might Be Less Healthy Than We Thought

Aj keď je pravda, že bielkoviny sú pre tvoju svalovú a telesnú silu nevyhnutné, tlak na pridanie väčšieho množstva bielkovín do tvojich jedál je založený na obyčajnom marketingu. Ak sa zdravo stravuješ, prijímaš z jedál aj dostatok bielkovín. Ale bielkoviny vo forme doplnkov môžu narobiť viac škody ako úžitku. Ak trpíš napríklad neznášanlivosťou laktózy, môže to spôsobiť zažívacie ťažkosti. A o ich dlhodobých účinkoch je len veľmi málo výskumov.

7. Zelená šťava

10 Things That Might Be Less Healthy Than We Thought

Zelený džús, raw šťavy a smoothie sú zdravotným trendom už dlho, ale naozaj neponúkajú toľko zdravotných výhod ako čerstvé ovocie a zelenina. Šťavy obsahujú veľmi málo vlákniny, ktorá je nevyhnutná pre správne trávenie a udržanie zdravej hmotnosti.

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov