Zaujímavosti

TOP10: Veci, ktoré sú menej zdravé, ako si si myslel

zdravé

videní: 1.4K

Mnohí z nás počuli o určitých potravinách fakty, ktoré sme považovali za pravdivé – až neskôr zistíme, že išlo o mýtus. Rovnako ako napríklad skutočnosť, že obmedzenie kalórií a dodržiavanie bezlepkovej diéty môžu tvojmu zdraviu spôsobiť viac škody ako úžitku. Je to dosť náročné snažiť sa udržiavať si zdravú váhu a jesť správne. Získanie dezinformácií o zdraví a výžive ti to môže len zhoršiť. Tieto veci vôbec nie sú až také zdravé, ako na prvý pohľad vyzerajú. Poď sa s nami pozrieť, čo je naozaj prospešné pre teba a tvoje telo…

Tieto veci, sú menej zdravé, ako si si myslel

1. Citrónová voda

10 vecí, ktoré by mohli byť menej zdravé, ako sme si mysleli

Kvôli svojej kyslosti môže citrón zhoršovať kyslý reflux, bežný stav, ktorý postihuje každý mesiac napríklad 60 miliónov Američanov. Kyselinová tekutina, ako je citrónová voda, môže tiež poškodiť zubnú sklovinu. Zubní lekári odporúčajú používať slamku pri pití citrónovej vody a následné vypláchnutie úst.

2. Veci ako čaj

10 vecí, ktoré by mohli byť menej zdravé, ako sme si mysleli

Väčšina z nás vie, že čierna káva môže zafarbiť zuby, ale čaj môže mať tiež vplyv na farbu tvojej skloviny. Pretože čaj obsahuje viac trieslovín ako káva, je ešte pravdepodobnejšie, že spôsobí dlhotrvajúce zafarbenie. Vypitie pohára vody po šálke čaju môže pomôcť zmierniť tieto škvrny.

3. Sušené ovocie

10 vecí, ktoré by mohli byť menej zdravé, ako sme si mysleli

Mnoho ľudí nahradí sladkosti sušeným ovocím, ale to môže byť pre tvoje zuby skutočne dosť nebezpečné. Spoločnosti často používajú umelé potravinárske farbivá na zvýšenie príťažlivosti sušeného ovocia, ktoré ti môžu zafarbiť zuby. Sušené ovocie môže tiež znížiť prirodzené vylučovanie slín v ústach. Pretože sliny pomáhajú bojovať proti baktériám, môže to spôsobiť ďalšie zdravotné problémy v ústach.

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov