Tipy a triky

Prečo ľudia dávajú alobal za router? Funguje to?

alobal

videní: 1.2K

Má alobal s routerom ešte nejaké ďalšie výhody?

Podľa výskumníkov z Dartmouthu nie je zvýšenie rýchlosti Wi-Fi jedinou výhodou tohto šikovného hackingu – môže tiež zvýšiť vašu online bezpečnosť. Obmedzením dosahu lúčov Wi-Fi na oblasti, kde ju skutočne používate, môžete znížiť riziko, že hackeri získajú prístup k signálu a pokúsia sa ukradnúť vaše údaje. “Takéto fyzické obmedzenie bezdrôtových signálov slúži ako doplnková metóda k existujúcim sieťovým bezpečnostným opatreniam, ako je šifrovanie, a teda zvyšuje bariéru pre útočníkov,” napísali výskumníci.

Ako použiť alobal na posilnenie signálu Wi-Fi

Krok 1: Zhromaždite si materiál

Nájdite alobal a odstrihnite list dlhý približne jeden meter a vysoký ako váš Wi-Fi router. Ak má váš router fyzickú anténu vyčnievajúcu z hornej časti, uistite sa, že fólia siaha niekoľko centimetrov nad ňu. V prípade smerovačov, ktoré majú vnútornú anténu, to nebude mať význam.

Krok 2: Zložte alobal

Ohnite fóliu tak, aby vytvorila tvar písmena “C”, pričom lesklá strana fólie musí smerovať dovnútra oblúka. V prípade routerov s vonkajšími anténami bude možno potrebné ohnúť hornú časť tak, aby zakrývala aj antény.

Krok 3: Umiestnite fóliu za router

Umiestnite fóliu za router tak, aby jej zahnutá časť smerovala k smerovaču a cieľovej oblasti, v ktorej chcete zosilniť signál. Možno bude potrebné ohnúť spodnú časť, aby hliníková fólia mohla stáť vzpriamene.

Krok 4: Skontrolujte rýchlosť internetu

Prejdite do cieľovej oblasti, do vyhľadávacieho riadku telefónu alebo počítača zadajte “Google speed test” a vyberte tlačidlo s nápisom “GO”. Test vyhodnotí rýchlosť odosielania aj sťahovania vášho internetového pripojenia a poskytne stručnú správu.

Môžete na tento účel použiť aj iné veci v domácnosti?

Hoci je alobal ľahký, flexibilný a široko dostupná možnosť, nie je to jediný predmet, ktorý môže zlepšiť vašu Wi-Fi. Iné bežné kovy v domácnosti – napríklad oceľové alebo medené plechy na pečenie alebo plechovky od sódy a piva – by mohli byť na tento trik rovnako účinné, hovorí McQuiggan. Len sa uistite, že sú umiestnené tak, aby ich zakrivená, reflexná časť smerovala do oblasti vášho domova, kde chcete posilniť Wi-Fi.

Aj keď sa vám tento trik nepodarí, nebojte sa. McQuiggan upozorňuje, že existuje množstvo ďalších riešení pomalej Wi-Fi. “Alobal síce môže pomôcť sústrediť signály, ale zvyčajne to nie je skvelé riešenie v porovnaní s modernizáciou routera alebo jeho optimálnejším umiestnením,” hovorí. Odporúča umiestniť router na centrálne, vyvýšené miesto v dome bez prekážok. Ak máte problém s pripojením, môžete vyskúšať aj iné riešenia, napríklad reštartovať router.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov