Tipy a triky

Emocionálne inteligentní ľudia zvládajú hádky lepšie vďaka týmto trikom

inteligentní ľudia

videní: 971

5. Vyskúšajte perspektívy

Emocionálne inteligentný človek nemá vždy pravdu a oni to vedia. Takže ďalší trik, ktorý používajú na zvládnutie argumentov, je, že sa snažia vidieť perspektívy iných. Vedia, že každý je jednotlivec s osobnými myšlienkami, morálkou a presvedčením. Na základe toho ľudia so stabilnými emóciami veria, že perspektívy človeka by sa mali rešpektovať a zvážiť. To tiež znamená, že je výhodné mať otvorenú myseľ bez posudzovania. Počas hádky môžu počúvať druhú osobu a pochopiť, odkiaľ prichádzajú, prípadne sa dohodnúť.

6. Využite emócie (vaše aj ich)

Jedným z trikov emocionálne inteligentného človeka je schopnosť využiť emócie. Keď využijete emócie, v podstate sa snažíte vyvolať pocity, ktoré sú pre každú situáciu v hádke najužitočnejšie. Ak potrebujete, aby sa druhá osoba zasmiala, vyjadrite to tým, že poviete vtip, aby ste uľahčili náladu. Môžete to nazvať krokom vpred od obyčajného úsmevu. V prípade potreby môžete využiť aj svoje vlastné emócie a podľa ľubovôle využiť šťastie alebo spokojnosť.

7. Neklamte

Emocionálne inteligentní ľudia sú tiež skôr čestní ľudia, pokiaľ ide o odhalenie toho, koľko toho vedia. V hádke ich neuvidíte vyhlasovať veci bez dôkazov. Toľko z nás v prudkých hádkach povie iným ľuďom nepravdivé veci, a to ich ešte viac rozzúri. Úprimnosť počas konfrontácie môže druhú osobu prinútiť zastaviť sa a zvážiť, ako by mala reagovať na pravdu. Pravda je mocná a emocionálne inteligentní ľudia si to uvedomujú.

8. Silné a slabé stránky

Ďalšia dôležitá vec, ktorú si treba zapamätať, je, že emocionálne inteligentní ľudia poznajú svoje silné a slabé stránky vrátane spúšťačov. Rozumejú, kedy majú hovoriť a kedy počúvať, podľa ich zraniteľnosti. Počas konfrontácií už vedia, ako reagovať na hrozby voči určitým častiam ich charakteru. Sú si tiež vedomí toho, aké odolné sú tieto silné miesta.

Zdroj: learning-mind | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov