Zaujímavosti

Dosiahnite pohodlie prekročením svojej komfortnej zóny

pohodlie

videní: 884

 

Pohodlie a nepohodlie – správna vyváženosť

Easter sa rozprával s Markom Seerym, PhD, psychológom z University of Buffalo. Ten vykonal štúdiu s 2 500 ľuďmi, aby preskúmal „otužovanie“, teóriu, že príliš veľa stresu a negativity je škodlivé, ale málo je prospešné. A Seery zistil, že vysporiadanie sa s nepriazňou osudu nielenže zvyšuje našu toleranciu voči nim, ale zlepšuje aj náš pohľad na ne.

Tí v štúdii, ktorí čelili nepriazni osudu, uviedli vyššiu životnú spokojnosť . Menej psychických a fyzických symptómov v porovnaní s tými, ktorí strávili svoj život v úkryte. Mali tiež optimistickejší pohľad na prekážky, považovali ich skôr za „vzrušujúcu príležitosť“ než s hrôzou.

Dr. Marcus Elliott vo svojich skúsenostiach ako najlepší vedec v oblasti cvičenia v NBA tiež videl, že rôzne výzvy zlepšujú náš pohľad na zlyhanie. „Zapojenie sa do prostredia, kde je vysoká pravdepodobnosť zlyhania, aj keď vykonávate veci perfektne, má obrovské dôsledky na to, že vám pomôže zbaviť sa strachu zo zlyhania… a ukáže vám, aký je váš potenciál,“ povedal Easter.

A štúdie ukazujú, že riskovanie je pre vás zdravé. The Comfort Crisis uvádza, že určité nepohodlie nás chráni nielen pred fyzickými a psychickými problémami – obezitou, srdcovými chorobami, depresiou – ale aj základnými problémami, ako je nedostatok zmyslu a účelu.

Nedovoľte, aby vás obmedzovali vnútorné spúšťače

Ak je pre nás nepríjemné byť tak dobrým, prečo je pre nás také ťažké opustiť zónu pohodlia? Čo nás drží pripútaných k poznanému, aby sme sa nepúšťali do neznáma?

Vnútorné spúšťače, to je ono.

Vnútorné spúšťače sú negatívne pocity ako nuda, smútok, stres a pochybnosti o sebe. Vyskakujú a môžu podnietiť rozptýlenie od toho, čo by sme mali robiť.

Ak sa pokúšate o novú výzvu – bežať maratón, začínate prácu, na ktorú sa necítite kvalifikovane, cestujete sám– tieto strašidelné vnútorné spúšťače budú pravdepodobne zúriť.

Namiesto toho, aby ste ich nechali vykoľajiť vás a váš veľký plán žiť svoje hodnoty a stať sa osobou, ktorou chcete byť, musíte si ich osvojiť.

To, ako sa vysporiadame s nepríjemnými vnútornými spúšťačmi, rozhoduje o všetkom. O tom, či sa budeme usilovať o zdravú trakciu alebo o sebazničujúce rozptýlenie. Zvládnutie vnútorných spúšťačov je prvým krokom k tomu, aby ste sa naučili vyjsť zo svojej komfortnej zóny, aby ste dosiahli svoje ciele.

Tu sú štyri kroky, ktoré môžete podniknúť na odzbrojenie vnútorných spúšťačov, keď sa budete snažiť prekonať ďalšiu výzvu:

  • Pozrite sa na nepohodlie, ktoré predchádza rozptýleniu, nasmerujte sa na vnútorný spúšťač.
  • Zapíšte si interný spúšťač.
  • Preskúmajte negatívne pocity so zvedavosťou namiesto opovrhnutia.
  • Dajte si pozor na kritické momenty.

Zdroj: nirandfar | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov