Zaujímavosti

Špehuje vás vaše vlastné auto? Odborník vám to vysvetlí


videní: 2.8K

“Všetky aplikácie, ktoré používate v aute, zhromažďujú svoje vlastné informácie o vašich zvykoch a aktivitách – napríklad Apple alebo Google Maps, Spotify atď.,” hovorí Schmetz. “Na rozdiel od počítačového alebo mobilného prehliadača, kde si môžete nainštalovať špecifický softvér na blokovanie reklám alebo proti sledovaniu, je veľmi ťažké zablokovať, aby vaše osobné údaje neopustili auto, takže najlepšie, čo môžete urobiť, je ísť do nastavení všetkých aplikácií vo vašich zariadeniach a ručne odstrániť súhlas so zhromažďovaním a používaním vašich informácií.”

Ako sa tieto informácie používajú?

Pravdou je, že nevieme presne, ako sa naše informácie katalogizujú a používajú. “Musíte pracovať s predpokladom, že údaje, ktoré o vás vaše auto zhromažďuje, sa budú používať rôznymi spôsobmi. Tie neskôr nemôžete kontrolovať ani z nich odstrániť súhlas,” hovorí Schmetz. “Tieto údaje sa často predávajú inzerentom, ale mohli by sa predať aj poisťovniam alebo iným podnikom tretích strán, ktoré o ne môžu mať záujem.”

Ako môžem vymazať svoje údaje z auta?

Vymazanie údajov, ktoré vaše auto zhromažďuje, nie je také jednoduché ako vymazanie informácií z iPhonu. “Musíte nájsť správne nastavenie v spleti položiek ‘Menu’, ktoré vám umožní zrušiť súhlas so sledovaním, a dúfať, že výrobcovia budú túto voľbu rešpektovať,” hovorí Schmetz. “Ak to urobíte, výrobcovia z toho nebudú mať žiaden úžitok, takže sa pripravte na to, že možnosť ” Nezbierať” nenájdete ľahko dostupnú.”

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov