Tipy a triky

Prečo je maslo v reštauráciách vždy chutnejšie?

maslo

videní: 2.6K

Ako môžete mať doma maslo ako v reštaurácii?

Nemali by ste chodiť do reštaurácie, aby ste si mohli vychutnať kvalitné maslo vždy, keď naň dostanete chuť – a ani nemusíte. Vyskúšajte tieto tipy, aby ste doma mali maslo ako z reštaurácie.

Kúpte si to dobré

Štandardné maslo zo supermarketu je vhodné na varenie alebo pečenie, ale ak si ho kupujete na natieranie toastov alebo na primiešanie k horúcim rezňom, nešetrite a doprajte si niečo dobré. Maslá s vyšším obsahom tuku majú šťavnatejšiu chuť a maslá z “trávy” majú bohatšiu a komplexnejšiu chuť. Možno stoja o niečo viac ako obyčajné maslo, ale verte nám, že stoja za to.

“Maslá s vysokým obsahom tuku sa zvyčajne predávajú v európskom štýle a často sa môžu dodávať vo veľkom kúsku alebo rolke, na rozdiel od polkilových tyčiniek,” hovorí Ilardo. “Mnohí predajcovia mliečnych výrobkov na farmárskych trhoch ponúkajú aj maslo a nákup priamo od výrobcu – najmä od malého výrobcu orientovaného na trh – je skvelým spôsobom, ako si zabezpečiť kvalitu.”

Majte maslo na stole

Na dlhodobé skladovanie je najlepšie uchovávať maslo v chladničke alebo mrazničke. Ak ho však plánujete natierať na chlieb, vafle alebo čokoľvek iné, čo vás zaujme, nechajte ho chvíľu odstáť, kým nedosiahne izbovú teplotu. Ak máte v kuchyni príjemnú teplotu, ak necháte maslo na kuchynskej linke aspoň 20 minút, bude dokonale roztierateľné.

Zvyšné maslo môžete nechať na pulte ešte deň alebo dva, pokiaľ si myslíte, že ho spotrebujete. V opačnom prípade ho vráťte do chladničky, pretože maslo ponechané vonku dlhšie ako dva dni môže začať mať nepríjemnú chuť. Ak skladujete maslo mimo chladničky, vyberte si solené maslo, pretože soľ ho chráni pred baktériami. Samozrejme, mali by ste prísne sledovať aj dátumy spotreby masla.

Pridajte trochu chuti

Chceli by ste si doma vychutnať maslá s fantastickými príchuťami? Môžete – potrebujete len mixér! Pomocou stojanového alebo ručného mixéra šľahajte zmäknuté nesolené maslo pri stredných otáčkach, kým sa nerozbije. Potom pridajte príchute podľa vlastného výberu. Neexistuje žiadny skutočný vzorec, takže môžete experimentovať. Skúste pridať trochu javorového sirupu so štipkou tekvicového korenia podľa chuti, nasekané čerstvé bylinky alebo zmäknutý syr, napríklad modrý syr alebo chèvre.

Dobre to vyšľahajte

Ak je maslo v reštaurácii, ktoré máte radi, ľahké a nadýchané, je to preto, že bolo vyšľahané. A je to veľmi jednoduché. Jednoducho vyšľahajte mierne zmäknuté maslo (nechajte ho na pulte asi 10 minút) na strednej rýchlosti. Tým sa do masla dostanú tisíce drobných vzduchových bubliniek, vďaka ktorým sa bude nádherne rozotierať. Môžete to urobiť buď so slaným, alebo neslaným maslom, ale ak použijete to druhé, pred podávaním ho ochutnajte. Možno budete chcieť pridať štipku alebo dve kvalitnej soli (napríklad morskej), aby ste zvýraznili chuť.

Vyšľahané maslo by sa malo skladovať v chladničke vo vzduchotesnej nádobe. Ak to urobíte, vydrží dobré aj niekoľko mesiacov.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov