Zaujímavosti

Hrdinovia, ktorí boli v ten správny čas na tom správnom mieste

hrdinovia

videní: 3.8K

Willie the Parrot

Willie papagáj bol veľmi talentovaný, pretože dokázal napodobňovať ostatné zvieratá a dokonca sa naučil aj pár slov. Keď sa Willieho majiteľka starala o dvojročnú dcéru svojho kamaráta, z Willieho sa stal hrdina. Meagan dala dieťaťu koláč a nechala ho 30 sekúnd bez dozoru. Dieťa sa začalo dusiť a papagáj neustále škriekal “Mama. Baby.”. Meagan rýchlo pochopila čo sa stalo a pribehla dieťaťu na pomoc. Našťastie sa jej podaril Heimlichov manéver a dieťa sa podarilo zachrániť.

Jose Salmeron

Jose Salmeron a niekoľko ďalších bezdomovcov žili spoločne v tábore pre ľudí bez domova v San Jose. Jeden deň sa pred jeho stanom zjavil nahý 6-ročný chlapec. Chlapec sa volal Sergio Zepeda a bol autista. Mimo toho sa stratil a hľadala ho celá rodina. Jose mu rýchlo doniesol prikrývku, muffin a vodu. Ihneď na to kontaktoval políciu a chlapec sa vrátil domov k vystrašeným rodičom.

Tang Novofunlandský pes

V roku 1919 sa tomuto psovi podarilo zachrániť 93 ľudí, ktorí sa ocitli v mori neďaleko pobrežia potom, čo stroskotala ich loď.

Rozzúrený slon

Väčšinou sa zloduch nepovažuje za hrdinu, ale dnes spravíme výnimku. V tomto prípade sa stal menší zázrak. Rozzúrený slon si to namieril do malej dedinky kde ničil všetko, čo mu stálo v ceste. Zastavil sa až pri zvuku plačúceho dieťaťa. Slon však dieťa nepritlačil k stene, práve naopak, začal zbierať trosky z dieťaťa. Pre rodičov to bol menší zázrak, keďže ho nezastavilo nič, až ich dieťa. Slon sa otočil a odišiel späť do lesa.

Aitzaz Hasan

Stalo sa to v Pakistane pri škole 15-ročného chlapca. Aitzaz Hasan bol práve pri bráne do školy, keď si všimol samovražedného útočníka, ktorý mal na sebe bombu. Namiesto toho, aby utiekol, sa Aitzaz Hasan rozhodol, že útočníka konfrontuje. Bohužiaľ, to sa mu stalo aj osudným, keďže atentátnik sa stihol odpáliť v momente, keď bol chlapec pri ňom. Chlapec však zachránil životy takmer 2000 deťom. Mnohí ho považujú za hrdinu, najmä jeho otec.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov