TOP 10

Najväčšie objavy ľudstva, ktoré zmenili naše životy

objavy

videní: 1.4K

4. Učili sme umelú inteligenciu robiť parkour

Odborníci z dcérskej spoločnosti AI spoločnosti Google DeepMind publikovali článok, ktorý zobrazuje spôsob, akým učili AI, aby si zvykli na zmenu prostredia. Trom agentom (bezhlavé telo, telo so 4 nohami a 3D ľudská postava) sa podarilo naučiť parkour vo virtuálnych svetoch.

Táto metóda umožňuje vedcom zmeniť správanie AI a naučiť AI prispôsobiť sa rýchlo sa meniacemu svetu.

3. Rozhodli sme sa ochladiť planétu

objavy

Počnúc rokom 1980 sa teplota na Zemi zvyšuje o 30 ° F každých desať rokov. Topenie ľadu spôsobí nárast hladiny mora, pobrežia budú zaplavené a pravdepodobné nastanú aj rôzne globálne katastrofy.

Vzhľadom na všetky hrozby sa členovia OSN rozhodli implementovať pařížsku dohodu. V rámci tohto programu sú krajiny povinné začať proces “dekarbonizácie” ekonomiky, šetrenia energiou a zavádzania technológií šetrných k životnému prostrediu.

2. Vyvinuli sme umelú maternicu

objavy

Tím Detskej nemocnice vo Philadelphii dokázal vyvinúť maternicu, aby zachránil predčasne narodené jahňa. V budúcnosti môže toto zariadenie pomôcť lekárom predchádzať úmrtiam a chorobám u predčasne narodených detí.

Napriek tomu dnes nemožno umelú maternicu používať na to, aby nedochádzalo k predčasným narodeniam detí, pretože zariadenie nereprodukuje všetky dôležité znaky maternice a placenty, ktoré dodávajú plodu kyslík a živiny.

1. Našli sme planétu vhodnú na život

objavy

Vedci z Európskej organizácie pre astronomický výskum našli planétu LHS 1140b, ktorá by mohla byť vhodná pre život. Nachádza sa v zóne 40 svetelných rokov od zeme.

Podľa predbežnej verzie má planéta obiehajúca hviezdu červeného trpaslíka všetky podmienky na podporu života. Je skalnatá a je schopná udržať atmosféru a možno aj tekutú vodu na povrchu.

Zdroj: Brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov