Foto

Aká profesia je tá najhoršia na svete? Patrí tam aj tá vaša?

profesia

videní: 6.5K

Špecialista na porážanie tiel v mäsokombináte

Hlavnou úlohou týchto pracovníkov je porciovanie jatočných tiel kráv a ošípaných, ako aj následné vyberanie kostí a vnútorných orgánov.

Približne každý tretí špecialista na porážanie jatočných tiel sa pri svojej práci zraní. Existuje tiež veľké riziko nákazy chorobou šialených kráv a E. coli.

Ochutnávač krmív pre zvieratá

Úlohou tohto špecialistu je skúmať vôňu a chuť krmiva pre zvieratá, ako aj rozhodovať o potrebe zmeny ich receptúry. Medzi odborné povinnosti degustátora patria tri povinné skúšky: Dôkladné preskúmanie vône, kontrola obsahu zvyškov kostí a určenie požadovaného množstva chrupaviek v zložení.

 

ĎALŠIE Z NAJHORŠÍCH PROFESI

Špecialista na boj proti malárii

Táto práca je vo vedeckej komunite rozšírená a je naliehavo potrebná na prevenciu malárie. Maláriu prenášajú komáre Anopheles darlingi, ktoré len zriedkakedy samy padajú do pascí. Pre vedecký výskum je dôležité chytiť živé jedince, preto odborníci v tejto profesii pôsobia ako sprostredkovatelia.

Pri tejto bolestivej a namáhavej činnosti sú pracovníci vystavení mnohým uštipnutiam od komárov Anopheles.

Špecialista na porážky (najhoršie povolania)

Osoby vykonávajúce toto povolanie sú neustále vystavené silnému stresu a zvýšenému strachu z nákazy infekciami spôsobujúcimi choroby. Zoznam chorôb, ktoré môžu vzniknúť počas práce, je celkom pôsobivý: žalúdočné infekcie, tuberkulóza, vtáčia chrípka.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov