Zaujímavosti

Prečo je pre teba zlé mať zapnutý ventilátor počas spánku?

ventilátor

videní: 902

Niektorí ľudia nemôžu spať bez zapnutého ventilátora. Či už je to kvôli horúcim letným nociam alebo kvôli tomu, že jeho zvuk im pomáha zaspať, vietor fúkajúci priamo na nich je nevyhnutnosťou. Ale aj keď samotný ventilátor nie je toxickým predmetom, jeho použitie v noci môže mať určité neblahé následky.

1. Ventilátor ti vysuší ústa a nos

Štúdie ukazujú, že ponechanie zapnutého ventilátora môže pomôcť odparovať pot a vlhkosť z tela, čo vedie k dehydratácii a vysušeniu úst a nosových ciest. Ak žijete v suchu, je potrebné venovať osobitnú pozornosť, pretože tieto následky sa môžu prejaviť ešte rýchlejšie. Všeobecne však platí, že šálka vody je viac než dostatočná na obnovenie potrebnej vody.

2. Môže to zhoršiť tvoje alergie

Prečo je pre vás zlé spať s ventilátorom

Ak máš alergiu, spánok so zapnutým ventilátorom nie je dobrý nápad. Podľa  vedcov môže vietor pomáhať cirkulovať časticiam alergénu, čo zvyšuje šance na astmu, suché oči, alergie a sennú nádchu.

3. Je to jedna z príčin svalových kŕčov

ventilátor

Teplota tela má v noci tendenciu klesať rýchlo a zároveň vystavenie sa chladu je jedným z dôvodov svalových kŕčov. Vďaka ventilátoru sa vystavuješ viac koncentrovanému a konštantnému chladnému vzduchu, ktorý fúka priamo na teba.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov