Foto

Raňajky s nečakaným účinkom: 7 jedál, ktoré môžu vyvolať stres

raňajky

videní: 888

A POKRAČUJEME, TOTO SI NA RAŇAJKY URČITE NEDÁVAJTE!

Cereálie

Dobre, dobre, vypočujte si nás! Hoci sa len máloktoré raňajky pripravia tak rýchlo ako cereálie (stačí pridať mlieko!), typ cereálií, ktoré si vyberiete, má dôležitý vplyv na vaše kognitívne funkcie počas zvyšku dňa.

Pokiaľ ide o cereálie, vyberte si cereálie s celými zrnami, orechmi, zdravými tukmi a množstvom vlákniny. Často sa však stáva, že cereálie kupované v obchode ponúkajú len málo týchto živín – premárnenú príležitosť doplniť živiny podporujúce mozog hneď na začiatku dňa. Skúste si zostaviť vlastné domáce müsli alebo zmes cereálií, aby ste mali pod kontrolou cukor a zvýšili príjem živín.

Raňajkové burritos

Hoci raňajkové burrito môže byť pripravené zo zdravých surovín, samotný obal obsahuje zbytočné jednoduché sacharidy a rafinované škroby. Aby bolo burrito zdravšie pre mozog, vynechajte “obal” a dajte si vajíčka z pastevného chovu miešané s organickým tofu bez genetickej úpravy, čerstvou zeleninou, čiernou fazuľou a trochou štipľavej salsy.

Ovocné jogurty

Nízkoglykemické ovocie, ako napríklad bobuľovité ovocie, pre svoje vlákniny a polyfenoly, ako aj vlastnosti plnotučného gréckeho jogurtu (alebo jeho bezmliečnej alternatívy) podporujúce črevné mikróby sú úžasné a rozhodne ich môžeme odporučiť. Jogurt s ovocnou príchuťou je však ďalším skrytým zdrojom cukru, ktorý sa maskuje ako vyvážené raňajky.

Je dôležité kontrolovať si nutričné údaje na etiketách: Dávajte si pozor, aby ste v údajne “zdravom” raňajkovom jogurte neskonzumovali 6 alebo 8 lyžičiek cukru.

“Detektív” alias kombinácia šišky a kávy

Hoci sú šišky a káva jednoduché, prenosné a bežne dostupné, neposkytujú vhodný základ pre trvalé sústredenie a náladu počas dňa. Šišky obsahujú veľa rafinovaných sacharidov a často sú vyprážané na olejoch, ktoré spôsobujú zápaly, čo vás môže krátkodobo pripraviť na zahmlievanie mozgu a dlhodobo na horšie výsledky pamäte. Pridajte k tomu dávku alebo niekoľko dávok kofeínu a začínate deň s poriadne nevyhovujúcim nutričným profilom.

Zdroj: mindbodygreen / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov