Zaujímavosti

Manželstvo: Jednoduchý trik na prehĺbenie vášho vzťahu

manželstvo

videní: 934

Pozrime sa na príklad. Jacob má jedenásť rokov, hrá sa a nedokáže sa podeliť o svoje pocity so svojím otcom Stevom, ktorý je podľa neho príliš vzdialený na to, aby sa s ním mohol spojiť. „,“ hovorí Johnson, Steve sa dokáže naladiť a reagovať iným spôsobom, nie podľa pravidiel a pokynov, ale s jemným uistením a otvorenosťou. Je tu istý druh emocionálneho tanca, ktorý spolu robia, čo umožňuje doktorkinými slovami „náklonnosť, hru a uistenie“.

„Otec tiež získava potreby svojich detí novým spôsobom a chápe zúfalstvo, ktoré podnecuje hnev jeho dieťaťa,“ hovorí Johnson. “Emocionálna citlivosť je kľúčovou zložkou bezpečného láskyplného puta.”

Prakticky táto miera intimity ide ruka v ruke s nestranným mediátorom. Potvrdia Steveove dobré úmysly a frustrácie. Cieľom je odpútať Steva od recitovania a vnucovania pravidiel jeho synovi. Tieto výroky, hovorí Johnson, nie sú v kontakte s tým, čo Jacob potrebuje.

Keď sa pozornosť obracia na Jacoba, ona robí to isté, kladie otázky a začína dialóg, ktorý dá Steveovi vedieť, ako možno uspokojiť Jacobove potreby. “Tento nový tanec,” hovorí Johnson, “zmení Steva, Jacoba a ich rodinu ako celok.”

Výhody tohto druhu práce siahajú od najzávažnejších emocionálnych komplikácií až po, možno, malichernejšie argumenty spomenuté vyššie. Cieľom EFT je naučiť techniky, ktoré nebudú rozlišovať medzi veľkými medziľudskými problémami a malými.

„Láska,“ hovorí Johnson, „je starodávny bezpečnostný kód, ktorý je navrhnutý tak, aby udržal tých, na ktorých sa môžeme spoľahnúť, blízko. Toto naladenie a reagovanie je tým najväčším darom, aký môže rodič dieťaťu dať, a tým najväčším darom, ktorý si môžu dať romantickí partneri.“

Nakoniec, stavebné kamene pre tento druh spojenia už existujú v každom láskyplnom vzťahu. „Hudba a orchester sú už tam,“ hovorí Johnson. “Zapojené do nášho nervového systému.” Terapeut, ak sa ho rozhodnete použiť, pôsobí ako dirigent a iba upriamuje pozornosť – podporuje hráčov a vyzdvihuje emócie v hudbe.“

Potom sa toto spojenie v ideálnom prípade stane intuitívnym, takmer neverbálnym. Už nikdy nebudete musieť niekoho požiadať o umytie riadu. Manželstvo a rodičovstvo nadobudne nový rozmer.

Zdroj: yourtango | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov