Zaujímavosti

Japonsko a jeho tradície, ktoré presahujú naše chápanie

Japonsko

videní: 1.6K

Adopcia dospelých mužov patrí v Japonsku medzi bežné tradície

Adopcia dospelých mužov patrí medzi tradície siahajúce až do 13. storočia. V japonskej spoločnosti zohráva rodina dôležitú úlohu. Spravidla synovia riadia svoje rodiny a rodinné podniky. Čo však môžu tieto rodiny robiť len s dcérami? Prijatie dospelých mužov umožňuje rodinám rozšíriť si rodokmeň a získať nových dedičov, ktorí môžu zdediť rodinný podnik. Napríklad Osamu Suzuki, predseda spoločnosti Suzuki Motor Corporation, je štvrtým adoptovaným dedičom spoločnosti.

Japonské záhrady sú druhom umenia

Hlavné japonské záhradnícke princípy boli stanovené v 13. storočí. Pôda v Japonsku je skutočne cenným zdrojom a ľudia sa snažia z nej využívať každý centimeter. Japonci chcú byť v harmónii s prírodou, takže vytvárajú krásne záhrady a malé rybníky s farebnými kaprami (koi) a korytnačkami. Tieto záhrady symbolizujú dokonalý svet prírody.

Celoživotné zamestnanie je v Japonsku bežné

Vo veľkých spoločnostiach a verejných inštitúciách je so zamestnancom podpísaná doživotná pracovná zmluva. Osoba môže pracovať, pokiaľ je dosť zdravá na to, aby mohla vykonávať svoju prácu. Po ukončení univerzity sa Japonec uchádza o prácu a pracuje v tej istej spoločnosti až do dôchodku. Jedným z najdôležitejších faktov je, že zamestnanec je úzko spojený so svojou spoločnosťou a chápe, že ich dobré životné podmienky závisia od úspechu spoločnosti.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov