Zaujímavosti

Japonsko a jeho tradície, ktoré presahujú naše chápanie

Japonsko

videní: 1.6K

Japonsko je jedinečná krajina plná starých tradícií, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu. Táto krajina je schopná byť moderná, pričom nikdy nestráca svoju individualitu. Niekedy sme dokonca v pokušení myslieť si, že Japonci sú z inej planéty alebo z budúcnosti. Vďaka ich prístupu k bežným veciam sa cítime nadšení a ohromení. A ich tradície nie sú výnimkou.

Japonsko a tradície, ktoré presahujú naše chápanie

 Estetika je pre Japoncov skutočne dôležitá

Táto vlaková stanica bola navrhnutá tak, aby umožnila ľuďom vystúpiť z vlaku a užívať si krajinu. Estetika je v Japonsku rozhodujúcou súčasťou každodenného života. V tradičnej japonskej kultúre existuje niekoľko základných pojmov, ktoré určujú podstatu krásy. Zdôraznenie jednoduchosti, integrity prírody a ľudí a premýšľavý prístup k životu patria medzi najdôležitejšie súčasti japonskej estetiky.

V Japonsku neexistuje termín „rabovanie“

Japonsko je náchylné na zemetrasenie, ale počas prírodných katastrof v krajine nedochádza k  rabovaniu. Je dokonca neznáme, či v japonských slovníkoch existuje výraz pre túto akciu. Ak hľadáš výraz „Looting in Japan“ na stránkach Google, nájdeš veľa zahraničných článkov, ktoré nám hovoria, že nikto nevykradne domy a obchody v Japonsku. Je to pravdepodobne o disciplíne a zdvorilosti. Japonská spoločnosť buduje systém, ktorý by bol schopný zabezpečiť súlad s pravidlami, a to aj v extrémnych podmienkach.

Japonský jazyk sa skladá z niekoľkých úrovní zdvorilosti

V japonskom jazyku existujú 4  úrovne úcty. Dokonca, podľa tradície, existujú špeciálne pravidlá, ktoré znamenajú, že musíš zvoliť správny typ reči. V zásade by mal mladší človek používať slušný prejav na oslovenie staršej osoby. Toto pravidlo platí aj pre bratov a sestry. Takmer každá konverzácia začína slovom „sumimasen“ (ospravedlňte ma), takže človek prosí o odpustenie, že si vzal tvoj čas vopred.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov