Tipy a triky

Vedeli ste, aké je skutočné využitie týchto vecí?

využitie

videní: 4.9K

Nákupné vozíky majú z nejakého dôvodu malé háčiky. Sú určené na odloženie vašej bundy. Veď ju predsa nechcete položiť k zemiakom. Taktiež tu môžete zavesiť tašku s iným nákupom.

Balík vatových tampónov má na sebe šnúrky, aby sme ho mohli zavesiť na nejaký háčik alebo držiak. A nie, balenie nie je potrebné uťahovať a znova otvárať. Pozrite sa na spodnú časť balenia – má perforovanú čiaru. Roztrhnite ho a k vatovému tampónu sa dostanete behom sekundy.

Ak ste niekedy vyskúšali ochutnať kazetu z Nintenda, potvrdíte to: chutia odporne a zanechávajú vo vašich ústach kyslo-horkú pachuť. Sú pokryté denatonium-bezoátom, jednou z najnechutenejších príchutí, aké kedy boli vynájdené. V skutočnosti je táto chuť akousi skrytou funkciou – bráni ľuďom prehltnúť tieto kazety!

Silikagél nájdeme v rôznych veciach, ktoré si kúpime, ako sú tašky, topánky a mnoho ďalšieho. Nevyhadzujte to! Má absorbovať prebytočnú vlhkosť, takže keď sú vaše topánky trochu mokré, vhoďte do nich balíček so silikagélom.

Kefy na eskalátore nie sú určené na to, aby boli vaše topánky čisté alebo vyleštené. Je to pre vašu bezpečnosť! Štetce vám nedovolia priblížiť sa k okraju, takže dlhý kabát neskončí medzi schodíkmi.

Čierny rošt na dvierkach mikrovlnnej rúre nie je len na ozdobu. Nazýva sa to “Faradayov štít” a bráni lúčom uniknúť z mikrovlnky. Zrýchľuje tiež ohrev, takže si včerajšie zvyšky jedla môžete vychutnať rýchlejšie. Môže tiež blokovať telefónne signály.

Malé otvory v oknách lietadla sú navrhnuté tak, aby ovládali tlak v kabíne. Tiež chránia okná pred zahmlievaním, keď teploty klesajú a stúpajú. Mimochodom, okno lietadla je z nejakého dôvodu okrúhle – týmto spôsobom je tlak rovnomerne rozložený, takže sa nedeformuje.

Modré štetinky na zubnej kefke sú v skutočnosti indikátorom toho, že je čas na výmenu kefky. Keď sa štetiny dostanú do kontaktu s vodou, modrý (alebo iný!) pigment mizne, takže čím viac ho používate, tým je farba matnejšia.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov