Tipy a triky

Vedeli ste, aké je skutočné využitie týchto vecí?

využitie

videní: 4.7K

V dnešnej dobe sme preplnení technológiou a inováciami, ktoré nám prinášajú pohodlie a uľahčujú nám život. No často sa stáva, že sme zavalení množstvom informácií a nevenujeme dostatočnú pozornosť jednotlivým veciam okolo nás. Priznajme si to, existuje množstvo predmetov, nad ktorými sme sa zabudli zamyslieť a zistiť ich tak skutočné využitie.

V tomto článku vám prinášame viac ako 16 takýchto vecí, ktoré ste možno zabudli “googliť”, a ich skutočné využitie je pre vás neznáme. Pripravte sa na prekvapenie a objavovanie nových možností, ktoré vám tieto veci poskytujú. Od záhadných dier v teniskách až po zdanlivo bežné predmety v domácnosti, tento článok vám otvorí oči a ukáže, aké úžasné a praktické sú tieto veci v skutočnosti. Možno sa ocitnete v situácii, keď si poviete: “Ach, toto som naozaj nevedel/a!”

Otvor v hornej časti umývadla má viacero skrytých funkcií: Po prvé, v prípade, že niekto zabudne zavrieť kohútik, voda nepretečie a kúpeľňa nebude zaplavená. Po druhé, vďaka tomuto otvoru voda odteká rýchlejšie, pretože umožňuje vzduchu uniknúť.

Tieto dva otvory na bočnej strane akejkoľvek obuvi Converse slúžia nie len na vetranie. Niekedy si športovci viazali obuv aj cez tieto otvory, vďaka čomu bola noha v teniskách pevnejšia.

Šišky majú v strede dieru a nie je to kvôli jednoduchšiemu uchopeniu. V skutočnosti to pomáha k rovnomernému prepečeniu.

Takmer každá verejná toaleta má veľkú medzeru medzi podlahou a dverami. Dôvodom takéhoto nulového súkromia je skutočne minimalizovať úroveň súkromia a pohodlia, aby tam ľudia nezostali dlho a neboli tam žiadne rady. V prípade núdze sa tiež ľahšie čistí a je bezpečnejšie.

Opierky hlavy v aute sú o pohodlí a odnímateľné opierky hlavy o bezpečnosti. Ak vytiahnete opierku hlavy zo sedadla, uvidíte dve tyče, ktoré sú dosť pevné. Ak sa niekedy zamknete alebo uväzníte v aute, môže vďaka hlavovej opierke rozbiť okno a dostať sa tak von.

Pena do kúpeľa nie je len pre zábavu alebo príjemnú vôňu – pomáha tiež regulovať teplotu. Bublinky udržia vodu horúcu, takže si kúpeľ môžete užívať o niečo dlhšie. V každom prípade to nefunguje pre vane, ktoré sú vyrobené z kovu- tie strácajú teplo naozaj rýchlo.

Mnohé šálky a hrnčeky majú na dne zámerne malé drážky. Sú určené do umývačiek riadu. Drážky nechávajú vodu stekať. Tieto drážky tiež umožňujú prúdenie vzduchu, takže šálka nepraskne ani pri vriacom čaji.

Takmer všetky meracie metre majú kovový hrot s malou štrbinou na konci. Tento otvor môžete použiť na zavesenie metra na klinec alebo skrutku. Vďaka tomu môžete vzdialenosť merať bez cudzej pomoci. Niekedy má tento hrot na jednej strane rad ostrých zubov. To sa hodí, ak po ruke nemáte ceruzku a potrebujete si zaznačiť vzdialenosť.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov