Zaujímavosti

Ako bude reagovať vaše telo, keď prestanete piť kávu?


videní: 4.9K

Hovorí sa, že každý pravý milovník kávy má dve osobnosti: osobu, ktorou je predtým, ako si dá prvý dúšok kávy, a osobu, ktorou sa stane potom. Ak s týmto tvrdením súhlasite, je pravdepodobné, že ste si dobre vedomý toho, ako môže byť kofeín návykový. Rozhodli  sme sa poukázať na to, ako naše telá reaguje, keď je zrazu spotreba kofeínu znížená na nulu a čo s tým môžeme urobiť.

 

Vaša telesná hmotnosť sa pravdepodobne zmení

Neočakávaná zmena telesnej hmotnosti môže spôsobiť stres a ukončenie pitia kávy niekedy k tomuto vedie.

Kofeín pôsobí ako látka podporujúca  metabolizmus , čo znamená, že naše telo spaľuje kalórie efektívnejšie. Keď prestanete piť kávu, prísun kofeínu, na ktorý ste boli zvyknutí už nebude mať účinok na spaľovanie kalórií a v skutočnosti by ste mohli priberať na váhe.

Sústredenie sa na veci bude ťažšie

Pitie kávy zvyšuje sústredenie ľudí, pretože stimuluje uvoľňovanie dopamínu a adrenalínu, čo zvyšuje činnosť mozgu a krvný tlak. To znamená, že keď prestaneme piť kávu, budešme s najväčšou pravdepodobnosťou čeliť problémom, keď sa budeme potrebovať sústrediť na prácu alebo iné dôležité činnosti, pretože náš mozog nebude stimulovaný tak, ako je zvyknutý.

Vaše telo sa môže triasť

Môže to znieť vážne, ale nie je to niečo, čoho by sme sa mali príliš obávať. Kofeín je silný zdroj stimulácie pre centrálny nervový systém. Akonáhle s ním skončíme, môže dôjsť k chveniu kvôli prerušeniu tohto stimulačného účinku. Niektorí ľudia dokonca majú roztrasené ruky kvôli pravidelnému predávkovaniu kofeínom.

Na rozdiel od ostatných príznakov, ktoré spomíname v tomto príspevku, iba malá časť osôb závislých od kofeínu trpí chvením. Tieto triašky by však mali po 9 dňoch úplne zmiznúť.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov