Foto

Dubaj: Týchto 15 bizarných veci môžete vidieť iba tu

Dubaj

videní: 7.3K

Dubaj je fascinujúce mesto plné luxusu a extrémnych skvostov architektúry. Okrem známych pamiatok, ako je najvyššia budova na svete – Burj Khalifa, a umelých ostrovov v tvare palmových stromov, tu nájdete aj mnoho bizarných vecí, ktoré inde neuvidíte.

Dubaj, jedno z najohromujúcejších a najlukratívnejších miest na svete, je známy svojou extravaganciou a neobvyklými zážitkami. Toto fascinujúce mesto na pobreží Arabského zálivu je domovom mnohých impozantných budov, luxusných hotelov a neopakovateľných atrakcií. Ak ste pripravení na dobrodružstvo a chcete objaviť niečo skutočne bizarné, Dubaj je miesto, kde sa vaše túžby stanú skutočnosťou. Tu je 15 najzvláštnejších a najneobvyklejších vecí, ktoré môžete vidieť iba v Dubaji.

Stret rôznych kultúr

Keď sa staré tradičné oblečenie stretne s modernou módou, zaručene dôjde k veľkému konfliktu kultúr.

Všetko zo zlata

Keď budete cestovať do Dubaja, nečudujte sa, že vás budú bolieť oči z toho, ako sa všetko leskne. To preto, že zlato je jedným z najobľúbenejších dubajských doplnkov. Obyvatelia Dubaja používajú zlato takmer na všetko. Majú zlaté náhrdelníky, zlaté náramky, zlaté náušnice, zlaté hodinky, zlaté koruny, zlaté autá, zlaté bundy, zlaté topánky, zlaté zubné kefky a dokonca aj zlaté odpadkové koše. Hoci sa to ľuďom zo západu môže zdať trochu nepraktické, po príchode do Dubaja oceníte túto eleganciu.

Bikini vs. Burka

Dubaj víta západných prisťahovalcov, ktorí považujú za mimoriadne atraktívne absenciu byrokracie pri zakladaní podnikov, podporu zahraničných investícií zo strany vlády a nulovú daň z príjmu. Spolu s obyvateľmi zo západu však prichádza aj prvotriedna pôda pre veľké kultúrne strety, ako vidíme na tejto bláznivej fotografii. Žena v bikinách na pláži vedľa ženy v burke je niečo nepredstaviteľné kdekoľvek inde na svete, ale v Dubaji je to len samozrejmosť.

 

Špinavá jazda

V staroveku boli ťavy symbolom bohatstva – tieto zvieratá poskytovali cennú dopravu, skladovanie, mlieko, srsť na oblečenie, kefy a v najhoršom prípade aj mäso. V súčasnosti si väčšina ľudí v Dubaji radšej kúpi čo najblyšťavejšie auto, než aby sa prechádzali so stádom tiav. Tento chlapík sa však rozhodol spojiť to najlepšie z oboch svetov tým, že sa vozí vo svojom drahom džípe značky Mercedes a zároveň predvádza svoju zvieraciu investíciu!

Čas na hranie

Tento obyvateľ Dubaja si popoludní príjemne driemal na kapote svojho luxusného športového auta, keď sa ho jeho chlpatý priateľ rozhodol vyrušiť a trochu sa zabaviť. Ak vaša predstava o zábave zahŕňa cestu do nemocnice, aby vám ošetrili škrabance, ktoré vám spôsobilo vaše exotické zvieratko, potom je Dubaj to pravé miesto pre vás! Ako ste si už pravdepodobne všimli, obyvatelia Dubaja milujú svoje veľké mačky. Až tak, že ich nechávajú vyliezť na svoje športové autá.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov